Αχτσιόγλου: 9 στους 10 συνταξιούχους θα δουν μειώσεις – Καταργείται η 13η σύνταξη

Αχτσιόγλου: 9 στους 10 συνταξιούχους θα δουν μειώσεις – Καταργείται η 13η σύνταξη

Για μειώσεις συντάξεων στην συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων και οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης έκανε λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία και τον Γιάννη Βρούτση για επικοινωνιακή εξαπάτηση των πολιτών.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νέου ασφαλιστικού, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο επιφέρει μειώσεις σε 9 στους 10 συνταξιούχους, παρέχοντας παράλληλα μικρές αυξήσεις μόλις σε 1 στους 10 συνταξιούχους ανώτερων κλιμακίων. «Αν αυτό δεν λέγεται επιλογή μονομέρειας και κοινωνικής αδικίας, δεν ξέρω πως λέγεται…» σχολίασε.

Η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι τα τα χρήματα που θα δώσει η κυβέρνηση για τις συντάξεις το 2020 θα είναι λιγότερα από το 2019 κατά 200 εκατ. ευρώ. «Άρα, η πίτα μικραίνει και οι συνταξιούχοι θα χάσουν» είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για την πρώτη επικοινωνιακή εξαπάτηση της κυβέρνησης.

Η δεύτερη, κατά την πρώην υπουργό Εργασίας, επικοινωνιακή εξαπάτηση αφορά την οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης, η οποία είχε θεσπιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με τη μορφή μόνιμου μέτρου. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία αναφορά στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, ο οποίος σκοπό είχε -κατά τις δημόσιες δηλώσεις αρμόδιων στελεχών της κυβέρνησης- να αντικαταστήσει τη 13η σύνταξη. 

Η Έφη Αχτσιόγλου υπενθύμισε και την δέσμευση του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για διατήρηση του μέτρου, η οποία «διαψεύδεται πλήρως». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter