Αχτσιόγλου: «Απαιτείται σαφής πρόβλεψη ειδικής άδειας για εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα»

Αχτσιόγλου: «Απαιτείται σαφής πρόβλεψη ειδικής άδειας για εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα»

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε σε δήλωσή της ότι στα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού, δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη για εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα, όπως ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες.

Η Έφη Αχτσιόγλου σημειώνει χαρακτηριστικά ότι: «Καμία σχετική πρόβλεψη δεν υπάρχει στις ΠΝΠ, πάρα μόνο για τους καρκινοπαθείς εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος με υποκείμενο νόσημα να παραμένει στην εργασία του διακινδυνεύοντας πρωτίστως τη δίκη του υγεία.

Συμβαίνει λοιπόν το παράδοξο, ενώ πάρα πολλοί υγιείς πολίτες μένουν στο σπίτι για να μην διακινδυνεύσουν την υγεία των πολιτών ευπαθών ομάδων, οι τελευταίοι να μην μπορούν να μείνουν στο σπίτι και να προστατευθούν. Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να καλύψει με σαφή νομοθετική ρύθμιση τους εργαζόμενους με υποκείμενα νοσήματα. Η σχετική εγκύκλιος που έχει εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας δεν επιλύει το πρόβλημα, δεν δημιουργεί ασφάλεια ούτε στους εργαζόμενους ούτε στους εργοδότες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter