Αχτσιόγλου: «Απολύτως εφικτή δημοσιονομικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ»

Αχτσιόγλου: «Απολύτως εφικτή δημοσιονομικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρότασή του για ένα εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων, ισχυρό δημοσιονομικά, ώστε να έχουμε γρήγορη ανάκαμψη μετά την υγειονομική κρίση», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «TV100» της Θεσσαλονίκης.

«Στόχος μας είναι όταν τελειώσει η υγειονομική κρίση οι εργαζόμενοι να βρίσκονται, κατά το δυνατόν, στο ίδιο επίπεδο εισοδήματος που είχαν πριν την έναρξή της και οι επιχειρήσεις να έχουν δυνατότητα λειτουργίας με τους ίδιους όρους. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει ισχυρή κρατική χρηματοδότηση που θα υποστηρίξει τόσο τη ζήτηση όσο και την προσφορά», σημείωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν και πλήττονται περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πλήρη κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος, απαγόρευση απολύσεων και υποχρέωση διατήρησης των ίδιων εργαζομένων με τους ίδιους όρους για 6 μήνες, άμεσες ενισχύσεις ρευστότητας και εγγυοδοσία για τις επιχειρήσεις. «Συνολικά το πρόγραμμα που καταθέσαμε έχει κόστος 26 δισ. ευρώ και είναι απολύτως εφικτό διότι οι άμεσες πηγές χρηματοδότησης που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν διπλάσιες, στο ύψος των 50 δισ.», πρόσθεσε.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης επισήμανε ότι «είναι αποσπασματικά, εντελώς ανεπαρκή σε ποσότητα, κακής ποιότητας και εσφαλμένα σε επίπεδο χρόνου» ενώ στα εργασιακά «ακολουθεί μία λογική ακραίας ελαστικοποίησης, μία μεθοδολογία απολύσεων και συμπίεσης μισθών».

Αναφερόμενη στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup τόνισε ότι «θα είναι τραγικό λάθος η Ευρώπη να μην προχωρήσει με αλληλεγγύη στην κρίση αυτή, με μια γενναία απόφαση για ισχυρή δημοσιονομική πολιτική και αμοιβαιοποίηση του χρέους».

Η Ευρώπη, πρόσθεσε, «δεν πρέπει να επαναλάβει το λάθος που έχει κάνει άλλες δύο φορές, όταν στάθηκε αναντίστοιχη των συνθηκών και δεν έλαβε γενναίες αποφάσεις. Η πρώτη ήταν η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και η δεύτερη η προσφυγική κρίση. Σήμερα δεν πρέπει για μία ακόμη φορά η Ευρώπη να σταθεί με όρους μη αλληλεγγύης διότι αυτό οδηγεί και σε φυγόκεντρες τάσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter