Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Συμφώνησαν οι δανειστές

Αχτσιόγλου: Διπλασιάζονται τα επιδόματα για 650 χιλιάδες οικογένειες (Audio)

"Όταν δεν μπαίνει εμπόδιο από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση μπορεί να κλείνει πολύ γρήγορα τις αξιολογήσεις και να φέρνει θετικά αποτελέσματα” δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου που προανήγγειλε την αύξηση των επιδομάτων για οικογένειες με ένα παιδί  από τις αρχές του 2018.

Η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για το επίμαχο ζήτημα της αξιολόγησης και διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν στο εγγύς μέλλον νέες συναντήσεις με τους θεσμούς καθώς έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες για τις υπουργικές αποφάσεις των μέτρων που συμφωνήθηκαν.

Σχετικά με το ζήτημα των απεργιών, ανέφερε πως σύμφωνα με τη νέα σχετική νομοθετική ρύθμιση, θα απαιτείται το 50%+1 για να παρθεί απόφαση για απεργία από ένα σωματείο, συγκριτικά με το 33%+1 των εγγεγραμμένων που απαιτείτο μέχρι τώρα. "Ήταν μια απαίτηση των θεσμών από το 2010 η συγκεκριμένη ρύθμιση" τόνισε η υπουργός Εργασίας, ενώ διευκρίνισε ότι αυτό δεν αφορά στα σωματεία πανελλαδικής εμβέλειας, τα κλαδικά σωματεία, τα εργατικά κέντρα ή τις ομοσπονδίες. “Η ουσία είναι η ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων. Το ζήτημα δεν είναι το 1/3 ή το 1/2 αλλά το αν θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι πιο ενεργά στις απεργίες” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κυρία Αχτσιόγλου επεσήμανε πως υπήρξε συμφωνία με τους θεσμούς για διπλασιασμό των επιδομάτων για 650.000 οικογένειες με παιδί από τις αρχές του 2018, ενώ οι πολύτεκνες οικογένειες, πλέον θα λαμβάνουν παραπάνω λεφτά ως επίδομα. Για παράδειγμα, οικογένειες με τρία παιδιά θα παίρνουν 280 ευρώ τον μήνα, ενώ προηγουμένως λάμβαναν 240 ευρώ τον μήνα. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά σε οικογένειες με εισοδήματα κάτω των 34.000 ευρώ.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.