Αχτσιόγλου: «Έκρηξη απολύσεων και ανεπαρκή μέτρα από την κυβέρνηση»

Αχτσιόγλου: «Έκρηξη απολύσεων και ανεπαρκή μέτρα από την κυβέρνηση»
Η Έφη Αχτσιόγλου

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, χαρακτήρισε τη νέα δέσμη οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης ως ανεπαρκή.

«Η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι εκρηκτική, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα έκρηξης της ανεργίας. Ήδη τον μήνα Μάρτιο υπήρξε απώλεια 40.000 θέσεων εργασίας. Τούτο σημαίνει πολλαπλάσιο αριθμό απολύσεων μέσα σε ένα μήνα!», αναφέρει στη δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας επίσης πως:

«Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να κατανοήσει το μέγεθος της ύφεσης στην οποία βυθίζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Με ανεπαρκή μέτρα, συστάσεις και επιμέρους επιδόματα δεν επιλύεται το πρόβλημα. Χρειάζεται γενικευμένη απαγόρευση απολύσεων καθώς και απαγόρευση μετατροπής συμβάσεων σε μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, πλήρης καταβολή μισθών και κάλυψη του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων από το κράτος. Τα δημοσιονομικά περιθώρια για τέτοιες οριζόντιες παρεμβάσεις υπάρχουν».

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει τονίζοντας: «Η υιοθέτηση των μέτρων αυτών είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής επιλογής και βούλησης. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία».

Documento Newsletter