Αχτσιόγλου: Έρχεται το τέλος του υπουργικού βέτο στις ομαδικές απολύσεις

Αχτσιόγλου: Έρχεται το τέλος του υπουργικού βέτο στις ομαδικές απολύσεις

Το τέλος του υπουργικού βέτο για περιπτώσεις σχεδίων ομαδικών απολύσεων, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής η Έφη Αχτσιόγλου.

Η Υπουργός Εργασίας φρόντισε βέβαια να υπεραμυνθεί της συγκεκριμένης κυβερνητικής πρωτοβουλίας, που κινείται στα βήματα των απαιτήσεων των δανειστών για να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο προκύπτει από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), που θα αναλάβει να ασκεί προέλεγχο επί των σχεδίων των ομαδικών απολύσεων που θα κατατίθενται. 

Πάντως, η κ. Αχτσιόγλου εκφράστηκε αρνητικά για το ενδεχόμενο να υπάρξει απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στην Ελλάδα. Επίσης, αρνητική εμφανίστηκε και για το ενδεχόμενο θεσμοθέτησης της εργοδοτικής ανταπεργίας, το λεγόμενο lock out. 

Αντίθετα, η υπουργός Εργασίας άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στον ισχύοντα συνδικαλιστικό νόμο, αρκεί να μη θίγουν το «το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter