Αχτσιόγλου: Εσκασε η επικοινωνιακή «φούσκα« της ΝΔ για την κοστολόγηση των προγραμμάτων

Αχτσιόγλου: Εσκασε η επικοινωνιακή «φούσκα« της ΝΔ για την κοστολόγηση των προγραμμάτων

«Η επικοινωνιακή “φούσκα” της κοστολόγησης έσκασε με την άρνηση της ΝΔ να υπάρξει από κοινού προσφυγή σε ανεξάρτητο φορέα για να κοστολογηθούν τα προγράμματά μας. Το έλεγαν τόσο καιρό και όταν ο Αλέξης Τσίπρας τους είπε “πάμε” είπαν “όχι τώρα δεν πάμε”. Αυτή η επικοινωνιακή “φούσκα” τελείωσε. Η ΝΔ αρνήθηκε και την από κοινού προσφυγή, αρνήθηκε και το debate προκειμένου να υπάρξει συζήτηση επί των προγραμμάτων των δύο κομμάτων», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “Real Fm 97,8”.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο κ. Σκέρτσος λέει «ένα πάρα πολύ χοντρό ψέμα, ότι τάχα το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ενταγμένο στο Μεσοπρόθεσμο και έχει κοστολογηθεί και εγκριθεί από την Κομισιόν. Είναι ψέμα, το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι ενταγμένο στο Μεσοπρόθεσμο και αυτό προκύπτει από το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η οποία το λέει ρητά».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων πρέπει να κρίνονται από τους πολίτες στις πραγματικές τους διαστάσεις και στο πραγματικό τους περιεχόμενο. Επί αυτών οι πολίτες να αποφασίζουν και όχι πάνω σε διαστρεβλώσεις και fake news» και τόνισε πως «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκεκριμένο. Μιλάει για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, για ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αύξησης των μισθών, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ξεπάγωμα τριετιών. Ως τέτοιο να αξιολογηθεί από τους πολίτες, όχι με τα fake news της ΝΔ».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών και κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και ενιαίο αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα».

Από την πλευρά των εσόδων, συνέχισε, «βασικό μέτρο είναι η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας που σωρεύτηκαν από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι και τα τέλη του 2022, τα οποία είναι 6 δισ. και αυτό θα φέρει στο δημόσιο ταμείο 5,5 δισ. προκειμένου να ανακατανεμηθούν σε πολιτικές οι οποίες θα ευνοήσουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Ανέφερε, ακόμα, ότι «η αύξηση εσόδων μόνο από τον ΦΠΑ πέρυσι ήταν πάνω από 4 δισ. και φέτος ήδη είναι πάνω από 1 δισ. Αυτό είναι μία καθαρή αφαίμαξη τους εισοδήματος των πολιτών. Έχει γίνει μία φοροεπιδρομή διά της έμμεσης φορολογίας από τη ΝΔ, η οποία δεν μείωσε τους συντελεστές των έμμεσων φόρων σε συνθήκες υψηλού πληθωρισμού», μάλιστα, «η εκρηκτική αύξηση των εσόδων από τους έμμεσους φόρους δεν έχει χρησιμοποιηθεί για να ενισχυθούν η Υγεία και η Παιδεία, αλλά για να διατηρηθεί ο φαύλος κύκλος της αισχροκέρδειας. Αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί».

Σχολίασε, τέλος, πως «είναι τρομακτική η θέση της ΝΔ ότι η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ ευνοεί τους πλούσιους και όχι τα ευάλωτα στρώματα. Η έμμεση φορολογία επιβαρύνει κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα γιατί αυτά δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για τα είδη πρώτης ανάγκης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter