Αχτσιόγλου για 7ήμερο Μητσοτάκη: Είπε όσα ζητούν οι εργοδότες

Αχτσιόγλου για 7ήμερο Μητσοτάκη: Είπε όσα ζητούν οι εργοδότες

Αίτημα των εργοδοτών θεωρεί η Έφη Αχτσιόγλου όσα ανέφερε στη διακαναλική συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ για την επταήμερη εργασία, τονίζοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι αντίστοιχα αιτήματα έχει δεχτεί το υπουργείο Εργασίας από σειρά επιχειρηματιών.

Η Έφη Αχτσιόγλου διέψευσε τον Γ. Βρούτση, λέγοντας πως δεν ισχύει η επταήμερη εργασία στην κλαδική σύμβαση που υπογράφηκε για τον κλάδο του τουρισμού, όπως ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Εργασίας. Στη συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπεται η εργασία σε ημέρες ανάπαυσης εφόσον αυτή δεν ξεπερνά τις 40 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, ενώ απαγορεύεται ρητά η επταήμερα απασχόληση.

Σημείωσε δε πως ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας δεν έχει καμία δικαιοδοσία διεξαγωγής προληπτικού νομικού ελέγχου σε κλαδικές συμβάσεις που αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Ωστόσο, όταν καταγγέλλονται ή εντοπίζονται παραβάσεις, τότε αναλαμβάνει δράση το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). «Ήδη έχουμε επιβάλλει πρόστιμα σε 10 επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Ο Μητσοτάκης έκανε λόγο για επταήμερη εργασία»

«Εγώ καταλαβαίνω ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη εργασία. Αλλιώς δεν θα έκανε λόγο για αλλαγή που δεν μπορεί να κατανοήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα αναφέρονταν σε ρυθμίσεις οι οποίες ισχύουν εδώ και δεκαετίες» είπε η κα Αχτσιόγλου αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Κυριακή και κατέληξε λέγοντας ότι πολλοί σύντροφοί της μπορεί να έπεσαν από τα σύννεφα με όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά εκείνη δεν ξαφνιάστηκε γιατί σειρά επιχειρηματιών έχει καταθέσει στο υπουργείο αντίστοιχα αιτήματα για την κατάργηση των δικλείδων ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter