Αχτσιόγλου για 7ήμερο Μητσοτάκη: Είπε όσα ζητούν οι εργοδότες

Αίτημα των εργοδοτών θεωρεί η Έφη Αχτσιόγλου όσα ανέφερε στη διακαναλική συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ για την επταήμερη εργασία, τονίζοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι αντίστοιχα αιτήματα έχει δεχτεί το υπουργείο Εργασίας από σειρά επιχειρηματιών.

Η Έφη Αχτσιόγλου διέψευσε τον Γ. Βρούτση, λέγοντας πως δεν ισχύει η επταήμερη εργασία στην κλαδική σύμβαση που υπογράφηκε για τον κλάδο του τουρισμού, όπως ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Εργασίας. Στη συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπεται η εργασία σε ημέρες ανάπαυσης εφόσον αυτή δεν ξεπερνά τις 40 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, ενώ απαγορεύεται ρητά η επταήμερα απασχόληση.

Σημείωσε δε πως ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας δεν έχει καμία δικαιοδοσία διεξαγωγής προληπτικού νομικού ελέγχου σε κλαδικές συμβάσεις που αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Ωστόσο, όταν καταγγέλλονται ή εντοπίζονται παραβάσεις, τότε αναλαμβάνει δράση το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). «Ήδη έχουμε επιβάλλει πρόστιμα σε 10 επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Ο Μητσοτάκης έκανε λόγο για επταήμερη εργασία»

«Εγώ καταλαβαίνω ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη εργασία. Αλλιώς δεν θα έκανε λόγο για αλλαγή που δεν μπορεί να κατανοήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα αναφέρονταν σε ρυθμίσεις οι οποίες ισχύουν εδώ και δεκαετίες» είπε η κα Αχτσιόγλου αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Κυριακή και κατέληξε λέγοντας ότι πολλοί σύντροφοί της μπορεί να έπεσαν από τα σύννεφα με όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά εκείνη δεν ξαφνιάστηκε γιατί σειρά επιχειρηματιών έχει καταθέσει στο υπουργείο αντίστοιχα αιτήματα για την κατάργηση των δικλείδων ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων.