Αχτσιόγλου για δημοσίευμα του capital.gr: Τα fake news για το ασφαλιστικό έχουν πια κουράσει

Αχτσιόγλου για δημοσίευμα του capital.gr: Τα fake news για το ασφαλιστικό έχουν πια κουράσει

«Σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας “capital.gr” το οποίο αναφέρεται σε δήθεν «τρύπα» που άφησε στο ΑΚΑΓΕ η προηγούμενη κυβέρνηση και έρχεται να καλύψει η σημερινή, διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επιχορήγηση του ΑΚΑΓΕ (σ.σ. Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ της εισφοράς αλληλεγγύης πριν και μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων, προβλεπόταν σε νομοθετική διάταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία εφαρμόζει σήμερα το υπουργείο Εργασίας», προσθέτει.

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας “capital.gr” το οποίο αναφέρεται σε δήθεν «τρύπα» που άφησε στο ΑΚΑΓΕ η προηγούμενη κυβέρνηση και έρχεται να καλύψει η σημερινή, διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα.

Η επιχορήγηση του ΑΚΑΓΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ της εισφοράς αλληλεγγύης πριν και μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων, προβλεπόταν σε νομοθετική διάταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία εφαρμόζει σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Χωρίς τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η επιχορήγηση του ΑΚΑΓΕ σήμερα από τον προϋπολογισμό δεν θα ήταν εφικτή. Άρα, καμία «τρύπα» στο ΑΚΑΓΕ και κανένα «χρηματοδοτικό κενό», όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα, δεν δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, αντιθέτως διασφάλισε τη χρηματοδότηση του ΑΚΑΓΕ, ενώ παράλληλα προστάτεψε τις καταβαλλόμενες συντάξεις και προχώρησε σε αυξήσεις συντάξεων για 600.000 συνταξιούχους από 1/1/2019».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter