Αχτσιόγλου για την ημέρα της γυναίκας: Η εργασιακή κανονικότητα προϋπόθεση ισότητας

Αχτσιόγλου για την ημέρα της γυναίκας: Η εργασιακή κανονικότητα προϋπόθεση ισότητας

Παρέμβαση της υπουργού Εργασίας, στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Ο αγώνας για κοινωνική χειραφέτηση είναι σύμφυτος με τον αγώνα για την γυναικεία χειραφέτηση επισήμανε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, παρεμβαίνοντας εκ μέρους της κυβέρνησης στην ειδική συνεδρίαση της Βουλης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Επίσημανε ότι οι γυναίκες βρίσκονται στο στόχαστρο της οικονομικής κρίσης ενώ παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία. Από τους εγγεγραμμένους ανέργους το 61% είναι γυναίκες σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Σημείωσε πάντως ότι « τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μια μείωση της ανεργίας κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Ασφαλώς είναι μια μείωση που δεν μας επιτρέπει να πανηγυρίζουμε, όμως αξίζει να καταδείξουμε πως αυτή η κυβέρνηση παλεύει μέρα με τη μέρα για να μειώσει την ανεργία».

Η Ε.Αχτσιόγλου αναφέρθηκε εμμέσως και στην διαπραγμάτευση επισημαίνοντας ότι «η επιμονή της κυβέρνησης για επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας πηγάζει και από την αδήριτη ανάγκη κανένας εργοδότης να μην μπορεί να απολύσει λόγω εγκυμοσύνης, καμία εργαζόμενη να μην αμείβεται με λιγότερα χρήματα».

Στην συζήτηση έλαβαν τον λόγο εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, ενώ προέδρευσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter