Αχτσιόγλου: Η διαστρέβλωση είναι το αγαπημένο σπορ του Βρούτση

Αχτσιόγλου: Η διαστρέβλωση είναι το αγαπημένο σπορ του Βρούτση

Απάντηση στον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας, κάνοντας λόγο για κατά συρροήν διαστρέβλωση των λεγομένων της υπουργού από τον Γιάννη Βρούτση.

«Ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, επιδόθηκε για μία ακόμη φορά στο αγαπημένο του σπορ, τη διαστρέβλωση. Επικαλούμενος συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, κάνει λόγο για “νέες εξοντωτικές εισφορές”» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση, σχολιάζοντας στη συνέχεια ότι ο κ. Βρούτσης ούτε άκουσε, ούτε διάβασε τις δηλώσεις της κ. Αχτσιόγλου και πως οι δηλώσεις του αυτές είναι απόπειρα τρομοκράτησης των ασφαλισμένων.

«Η Υπουργός Εργασίας στη συνέντευξή της δήλωσε ότι “για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα”. Αυτό στη γλώσσα του κ. Βρούτση λέγεται “κυνική ομολογία περί νέων αυξήσεων”» τονίζεται και συμπληρώνεται ότι για «τα “μαγειρεμένα” παραδείγματα, τα οποία δεν περιλαμβάνουν ούτε τις εκπτώσεις που ήδη εφαρμόζονται με τον ν.4387/2016 αλλά ούτε και όσες θα ισχύσουν το 2018, δεν χρήζουν άλλου σχολιασμού. Το ίδιο ισχύει και για το νεολογισμό «μικτό καθαρό εισόδημα.

»Κανείς, εξάλλου, δεν αμφισβητεί πλέον -επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία και έρευνες όπως αυτή της ΕΣΕΕ- ότι περίπου το 80% των αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών πληρώνουν λιγότερες εισφορές από ό,τι πλήρωναν με το προηγούμενο καθεστώς, παρά τις αντίστοιχες «κραυγές» της ΝΔ και του τομεάρχη της προ μηνών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter