Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε καθεστώς γρήγορων και μαζικών απολύσεων (Video)

«Σε μια πρωτοφανώς επιθετική κίνηση ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας, η κυβέρνηση σήμερα ανακοίνωσε ειδικό καθεστώς γρήγορων και μαζικών απολύσεων», αναφέρει σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. 

Προσθέτει μάλιστα πως η κυβέρνηση επικρότησε τις 115.000 απολύσεις που έχουν ήδη γίνει από την αρχή του Μαρτίου και παρέπεμψε στις καλένδες την καταβολή του δώρου Πάσχα.

Διαβάστε όλη τη δήλωσή της ή δείτε το βίντεο: 

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου: 

Σε μια πρωτοφανώς επιθετική κίνηση ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας, η κυβέρνηση σήμερα ανακοίνωσε ειδικό καθεστώς γρήγορων και μαζικών απολύσεων.

▸ Επικρότησε τις 115.000 απολύσεις που έχουν ήδη γίνει από την αρχή του Μαρτίου

▸ Παρέπεμψε στις καλένδες την καταβολή του δώρου Πάσχα

▸ Δεν κάλυψε πλήρως τους μισθούς των εργαζομένων, τους οποίους τους μετέτρεψε σε άνεργους επιδοματούχους

▸ Δεν απαγόρευσε τον συμψηφισμό ημερών μη εργασίας με τις τακτικές άδειες των εργαζομένων

▸ Δεν απαγόρευσε τη μετατροπή των σχέσεων εργασίας από πλήρους σε μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης

▸ Συνεχίζει να μην καλύπτει οριζόντια τους εποχιακά εργαζόμενους

Η κυβέρνηση σήμερα ανακοίνωσε ειδικό καθεστώς γρήγορων και μαζικών απολύσεων.

Σε μια πρωτοφανώς επιθετική κίνηση ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας, η κυβέρνηση σήμερα ανακοίνωσε ειδικό καθεστώς γρήγορων και μαζικών απολύσεων. ▸ Επικρότησε τις 115.000 απολύσεις που έχουν ήδη γίνει από την αρχή του Μαρτίου ▸ Παρέπεμψε στις καλένδες την καταβολή του δώρου Πάσχα ▸ Δεν κάλυψε πλήρως τους μισθούς των εργαζομένων, τους οποίους τους μετέτρεψε σε άνεργους επιδοματούχους ▸ Δεν απαγόρευσε τον συμψηφισμό ημερών μη εργασίας με τις τακτικές άδειες των εργαζομένων ▸ Δεν απαγόρευσε τη μετατροπή των σχέσεων εργασίας από πλήρους σε μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης ▸ Συνεχίζει να μην καλύπτει οριζόντια τους εποχιακά εργαζόμενους

Gepostet von Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou am Freitag, 20. März 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.