Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση βλέπει τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός τραπεζίτη

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση βλέπει τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός τραπεζίτη

Κατάφωρη μεροληψία υπέρ των τραπεζιτών προσάπτει στην κυβέρνηση η Έφη Αχτσιόγλου κατά την τοποθέτησή της στην αρμόδια Επιτροπή για τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

«Κανείς δεν μπορεί να μιλά για νομοσχέδιο που ωφελεί τον πολίτη» έκρινε η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ο νέος πτωχευτικός κώδικας δεν σταθμίζει τις αντικρουόμενες ανάγκες πιστωτών και οφειλετών. «Στην πραγματικότητα καταργεί κάθε ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του ένας πολίτης που χρωστάει» είπε.

Η κ. Αχτσιόγλου επέκρινε το γεγονός ότι οι τράπεζες θα διαμορφώνουν μονομερώς και με όρους ¨take it or leave it¨ το πλαίσιο διακανονισμού και εξυγίανσης. Μάλιστα, επισήμανε ότι οι τραπεζίτες θα ορίζουν και το business plan των υπό εξυγίανση επιχειρήσεων, προβλέποντας ποια τμήματα των επιχειρήσεων θα πωληθούν και πόσοι εργαζόμενοι θα απολυθούν.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραγνωρίζει αφενός το υφεσιακό σπιράλ των μνημονίων που επέφερε αδυναμία πληρωμών στα νοικοκυριά και αφετέρου όσα συνέβησαν με τις τράπεζες κατά την περίοδο της κρίσης. «Παρότι οι τράπεζες υποστηρίχθηκαν με κρατικό χρήμα, καταλήξαμε η Πολιτεία να μην έχει κανένα λόγο στην πολιτική τους» συμπέρανε.

Κατά την άποψη της πρώην υπουργού, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο αποτυπώνεται η σκληρή και εκτός τόπου και χρόνου πολιτική της κυβέρνησης. «Είναι προφανής η σκοπιά που βλέπει η κυβέρνηση τα πράγματα» σημείωσε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση «βλέπει την οικονομική και κοινωνική ζωή μέσα από τα μάτια ενός τραπεζίτη».

Επ΄ αυτού, αναρωτήθηκε πού είναι η σκοπιά του ανθρώπου που έχασε τη δουλειά του, του μικρού επιχειρηματία που κατακρημνίστηκε ο τζίρος του, του εργαζόμενου που μειώθηκε ο μισθός. «Δεν υπάρχει αυτή η σκοπιά» διαπίστωσε και κατέληξε λέγοντας πως «δεν είναι δουλειά μιας κυβέρνησης να μην βλέπει τις λαϊκές ανάγκες κι εσείς επιλέγετε να μην το κάνετε χωρίς καμία τρόικα πάνω από το κεφάλι σας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter