Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση διαλύει τα ωράρια, χαρίζει τα πρόστιμα

Η Έφη Αχτσιόγλου

Δριμεία επίθεση της τομέαρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου, κατά των αποφάσεων του Γιάννη Βρούτση.«Ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω συντελέστηκε με αποφάσεις της κυβέρνησης ΝΔ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η Έφη Αχτσιόγλου σημειώνει ότι με τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση:

«Τα πρόστιμα για παραβιάσεις ωραρίων και αδήλωτες υπερωρίες μειώνονται έως και 15 φορές(!)

Οι μεγάλες επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία αντιμετωπίζονται πλέον όμοια με τα μικρά συνοικιακά μαγαζιά. Υπάγονται σε ένα προκλητικά ευνοϊκό καθεστώς και τα πρόστιμά τους μειώνονται δραστικά.

Οι συστηματικοί παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα.

Αυξάνονται τα όρια των "νόμιμων" υπερωριών κατά 60%, ελαστικοποιώντας την εργασία και υπονομεύοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει στη δήλωσή της ως εξής: «Ο θρασύς κατάλογος των παρεμβάσεων της ΝΔ υπέρ της αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας διευρύνεται επικίνδυνα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.