Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μπορούσε να δώσει απευθείας ενίσχυση στους επιστήμονες με πόρους του ΕΣΠΑ

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μπορούσε να δώσει απευθείας ενίσχυση στους επιστήμονες με πόρους του ΕΣΠΑ

Έκθετη είναι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αλλά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ότι αφορά τα προγράμματα τηλεκατάρτισης για την παροχή βοηθήματος ύψους 600 ευρώ σε δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες. 

Εκτός του ότι αρκετοί από αυτούς δεν έχουν λάβει χρηματικό βοήθημα μέχρι στιγμής όπως έχουν καταγγείλει δημόσια, όπως καταγγέλλει η πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν απευθείας μέσω ΕΣΠΑ στους επιστήμονες δίχως τη μεσολάβηση ΚΕΚ.

«Ήδη από τα τέλη Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθάρισε ότι λόγω του κορονοϊού έκτακτο πακέτο ΕΣΠΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απευθείας ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων χωρίς να χρειάζεται η διαμεσολάβηση των ΚΕΚ ή οποιαδήποτε είδους κατάρτιση.

Επόμενως η κυβέρνηση μπορούσε να δώσει απευθείας ενίσχυση στους επιστήμονες με πόρους του ΕΣΠΑ και χωρίς καμία επιβάρυνση του προϋπολογισμού. Επέλεξε όμως να μην το κάνει εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μεγάλων κέντρων κατάρτισης.

Η κυβέρνηση επέλεξε ένα σχέδιο δήθεν τηλεκατάρτισης που εμπαίζει τον επιστημονικό κόσμο της χώρας και προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια χιλιάδων επιστημόνων. Όσο δεν δίνει εξηγήσεις και δεν παίρνει πίσω αυτήν την απόφαση, θα δημιουργεί σκιές και εύλογη καχυποψία για τα κίνητρα της επιλογής της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter