Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια

«Η εκρηκτική ακρίβεια στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, ήδη από τον Σεπτέμβρη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “OPEN”.

«Η κατάσταση είναι πλέον αβίωτη. Οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ούτε για να προστατεύσει τους πολίτες από την ακρίβεια ούτε για να αυξήσει το εισόδημά τους. Βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια, αρνείται να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, δεν αυξάνει τον κατώτατο μισθό. Δεν είναι ζήτημα δημοσιονομικών περιθωρίων, αλλά πολιτικών προτεραιοτήτων. Στην ΕΕ 18 χώρες μείωσαν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κατέθεσε δυο φορές τη σχετική τροπολογία και η κυβέρνηση την απέρριψε», υπογράμμισε.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, επίσης, ότι «είναι υποκριτική η στάση του κ. Μητσοτάκη, με την επιστολή προς την ΕΕ. Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, κυβερνά μία χώρα και μπορεί να πάρει μέτρα για να υπάρξει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου, για να υπάρξει πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, για να μειωθεί η φορολογία όπως έχουν κάνει τα περισσότερα κράτη. Αυτά είναι εσωτερικές επιλογές και δεν μπορεί να συνεχίσει να πετά τη μπάλα στην εξέδρα. Αν δεν θέλει να το κάνει ας προκηρύξει εκλογές να το κάνουν άλλοι. Η ασφυκτική κοινωνική συνθήκη καθιστά τις εκλογές επιτακτική ανάγκη».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία σημείωσε ότι «το δράμα και η ανθρωπιστική κρίση συνεχίζονται. Αυτή τη στιγμή το πρωτεύον είναι ο τερματισμός της εισβολής και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ώστε να μπορέσει η Ουκρανία και ο λαός της να κλείσουν τις πληγές τους». Σε ερώτημα δημοσιογράφου αν θα έπρεπε να υπάρχει πιο δραστικός τρόπος αντίδρασης από τις οικονομικές κυρώσεις, δήλωσε ότι «απάντηση σε έναν πόλεμο δεν μπορεί ποτέ να είναι η γενίκευση της σύρραξης».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter