Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Αχτσιόγλου: Καλό σήμα για οικονομία, επενδύσεις και καταθέσεις η συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup

Σε δύο καθόρισε τα δεδομένα της συμφωνίας της Δευτέρας στο Eurogroup, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Το πρώτο είναι ότι «οποιαδήποτε νομοθέτηση μέτρων θα αφορά την περίοδο από το 2019 και μετά και το δεύτερο ότι οποιαδήποτε νομοθέτηση μέτρων θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο».

«Πράγμα που σημαίνει ότι για κάθε μέτρο επιβαρυντικό, που τυχόν θα νομοθετείται, θα νομοθετείται παράλληλα και ένα μέτρο ελαφρυντικό για τον πολίτη, τον φορoλογούμενο, τον συνταξιούχο» ανέφερε η υπουργός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του  Alpha.

Για το υποθετικό σενάριο να υπάρξουν μειώσεις στους συνταξιούχους, η υπουργός Εργασίας ανέφερε πως θα υπάρχουν στοχευμένα αντισταθμιστικά μέτρα που θα τους ελαφρύνουν .«Το ΔΝΤ έκανε ένα βήμα πίσω, η Ελλάδα έκανε τα βήματά της και περιμένουμε και από τη Γερμανία να κάνει ένα βήμα πίσω, για τα πρωτογενή πλεονάσματα, είπε η κ. Αχτσιόγλου και τόνισε ότι η συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποτελεί ένα καλό σήμα για την οικονομία, τις επενδύσεις και τις καταθέσεις

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.