Μήνυμα κατά του σεξισμού

Αχτσιόγλου: Καλύτερα να είμαι ξινή παρά να παίζουμε παιχνιδάκια

Στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον τομέα των εργασιακών σχέσεων αναφέρθηκε εκτενώς η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Alpha.

«Πίσω από κάθε παρέμβαση που κάναμε, υπάρχουν οι ζωές δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων» είπε η κυρία Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, «που σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες μισθωτών ήδη βλέπουν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους».

«Παράλληλα, θα προχωρήσουμε σε μια αύξηση του κατώτατου μισθού, που είναι παγωμένος από το 2012, ενώ περάσαμε ήδη δύο θετικούς νόμους για τα εργασιακά, που θωρακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία. Βάλαμε κανόνες στις εργολαβίες και στην προστασία των εργαζομένων σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που πτωχεύουν, ενώ είχαμε και μια πολύ σημαντική παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στους χώρους δουλειάς, ώστε να φροντίσουμε αυτά που νομοθετούμε να υλοποιούνται. Δεν το έχουμε πετύχει απολύτως, αλλά είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι πριν» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.

«Πλέον, έχουμε ένα ελεγκτικό σώμα που είναι δίπλα στον εργαζόμενο και σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουμε συμμόρφωση» διευκρίνισε η κυρία Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι καταγράφονται θετικά δεδομένα και στον τομέα της ανεργίας. Όπως είπε, έχουν δημιουργηθεί περίπου 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακόμη, η κυρία Αχτσιόγλου τάχθηκε υπέρ των μόνιμων θέσεων εργασίας. «Θεωρώ ότι η εργασία είναι ένα πυρηνικό στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνικής παρουσίας του ατόμου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για τον σεξισμό που δέχτηκε

Όπως ανέφερε κατά την ίδια συνέντευξη, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και τον σεξισμό που δέχτηκε από στελέχη που κλήθηκε να διοικήσει.

«Mansplaining λέγεται. Θα σου το εξηγήσω εγώ που το ξέρω. Που είμαι άντρας και μεγαλύτερος. Και μπορεί να μην ξέρει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενοι στη συμπεριφορά των ανδρών.

Σχετικά με το πως αντιμετωπίζει όλο αυτό το φαινόμενο, λέγοντας ότι «καλύτερα να είμαι ξινή παρά να παίζουμε παιχνιδάκια ενώ μας έχουν βάλει στο υπουργείο να πράξουμε πέντε πράγματα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.