Αχτσιόγλου: Καταλύτης πτωχεύσεων και εργασιακής ερήμωσης η ΝΔ

Αχτσιόγλου: Καταλύτης πτωχεύσεων και εργασιακής ερήμωσης η ΝΔ

«Και οι πλέον δύσπιστοι συνειδητοποιούν τη στρατηγική της ΝΔ», επεσήμανε στη νέα δήλωσή της η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, όσον αφορά τον εργασιακό και οικονομικό τομέα.

«Στην πρόσφατη έκθεσή της η ΕΚΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση κατά 20% των πτωχεύσεων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με θύματα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τον ίδιο κίνδυνο, μεγάλου αριθμού πτωχεύσεων και κατάργησης πολλών θέσεων εργασίας, προβλέπει και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Εξάλλου, στην τελευταία έρευνα του ΙΜΕ– ΓΣΕΒΕΕ περίπου το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δήλωσαν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν, ποσοστό που αυξάνει στο 56% για τις επιχειρήσεις στην Αττική σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, συμπληρώνοντας τα εξής:

«Μπροστά σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους, ηθικός αυτουργός της οποίας είναι η κυβέρνηση με την οικονομική πολιτική που έχει μέχρι σήμερα ασκήσει, η ΝΔ απαντά:

– με τον πτωχευτικό της νόμο που επιβάλλει οριζόντιες γενικευμένες πτωχεύσεις σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και συνταξιούχους

– με άρνηση “κουρέματος” των χρεών της πανδημίας

– με τον εργασιακό της οδοστρωτήρα που βάλλει συλλήβδην κατά εργαζομένων και ανέργων

– με αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Και οι πλέον δύσπιστοι συνειδητοποιούν τη στρατηγική».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter