Αχτσιόγλου: Κυβερνητική αδιαφορία για το κοινωνικό κράτος

Αχτσιόγλου: Κυβερνητική αδιαφορία για το κοινωνικό κράτος

Εωλες είναι οι περιλαμβανόμενες στο προσχέδιο του προϋπολογισμού παραδοχές για ανάπτυξη 4,8% το 2021, σύμφωνα με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η Ε. Αχτσιόγλου, μάλιστα αναρωτήθηκε αν η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη βαριά φορολόγηση η οποία αυξάνεται το 2021 κατά 8,1%…

Διερωτώμενη που είναι η ανάπτυξη τύπου V που είχε υποσχεθεί ο κος Μητσοτάκης για την ερχόμενη χρονιά, η κ Αχτσιόγλου μίλησε για αστειότητες που είχαν ενσωματωθεί στο προηγούμενο προσχέδιο του προϋπολογισμού και εκτιμούσαν ανάπτυξη 7,5% για το 2021.

«Τότε σας καλούσαμε να σοβαρευτείτε και μας κουνούσατε και το δάχτυλο. Μόνοι σας διαψεύδεστε και είναι η χιλιοστή φορά φέτος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οικονομία χωρίς προοπτικές

Αναλύοντας δε το 4,8% ανάπτυξη που έχει ενσωματώσει η Κυβέρνηση επεσήμανε ότι, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο αυτό θα έρθει χάρη στην αξιοποίηση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης και τις μεταρρυθμίσεις. «Αν εννοείτε μεταρρυθμίσεις όπως η κατάργηση του 8ώρου, η απορρύθμιση στην αγορά εργασίας και η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, Θα μας επιτρέψετε να αμφιβάλουμε για το αναπτυξιακό τους προφίλ», σχολίασε η κα Αχτσιόγλου η οποία επιπρόσθετα ανέλυσε τον κυκλώνα που αναμένεται να πλήξει την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με την Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η κυβερνητική πρόβλεψη για ανάπτυξη βασίζεται στην εκ νέου, όπως χαρακτηρίζεται θετική προοπτική της αγοράς εργασίας η οποία περικλείεται στις εξής αλλαγές:

-Οι απλήρωτες υπερωρίες εν μέσω πανδημίας

-Η κατάργηση του 8ώρου και η απλήρωτη εργασία που φέρνει το νέο νομοσχέδιο;

-Οι προσλήψεις ανέργων ακόμα και με μισθό 200 ευρώ;

-Οι αναστολές συμβάσεων με ένα πενιχρό επίδομα;

-Το μοντέλο μισή δουλειά με μισό μισθό του αποτυχημένου προγράμματος Συν-Εργασία;

-Η μη στήριξη των μακροχρόνια και συνολικά των μη επιδοτούμενων ανέργων;

Η μη στήριξη των εποχικά απασχολούμενων;

Η κα Αχτσιόγλου διερωτήθηκε, πως ακριβώς υπό το κράτος των παραπάνω, μπορεί να επέλθει ανάπτυξη και αύξηση της της ιδιωτικής κατανάλωσης, δεδομένου ότι αυτά ακριβώς τα μέτρα προκαλούν το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.

Το ολοστρόγγυλο μηδενικό της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε όλους τους βουλευτές να ρίξουν μια ματιά στα εξής στοιχεία του προϋπολογισμού που δεικνύουν το μηδενικό αποτύπωμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

– δαπάνη για εξοπλισμό, υποδομές και αναλώσιμα στο ΕΣΥ: μηδέν

– δαπάνη για μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ : μηδέν

– ενίσχυση για τους εργαζόμενους στον τουρισμό: μηδέν

– ενίσχυση των εποχικών εργαζομένων: μηδέν

– ενίσχυση για τους ελεύθερους επαγγελματίες: μηδέν

– ενίσχυση για τους επιστήμονες: μηδέν

– ενίσχυση για τους μακροχρόνια άνεργους: μηδέν

– ενίσχυση για τον πολιτισμό: μηδέν

– ενίσχυση για τους αγρότες: μηδέν

– ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το κράτος, έστω με το δάνειο της επιστρεπτέας προκαταβολής: μηδέν

– ενίσχυση των μισθωτών για το 2021: μηδέν

«Πίσω από κάθε μηδενικό σας βρίσκονται οι ιστορίες χιλιάδων ανθρώπων, που μ αυτές τις αποφάσεις φτωχοποιούνται, χάνουν κάθε αίσθημα ασφάλειας, αγωνιούν για το μέλλον τους, αγωνιούν για την υγεία τους, αγωνιούν για την οικονομική τους επιβίωση, τη δική τους και των οικογενειών τους» ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου δίνοντας το στίγμα ενός προϋπολογισμού που θα φέρει, εντός του 2021 πολλά δεινά στην πραγματική οικονομία και την κοινωνία. .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter