Αχτσιόγλου: Μεγάλη υποκρισία από τη ΝΔ για το επίδομα υπερηλίκων της μειονότητας στην Αλβανία

Αχτσιόγλου: Μεγάλη υποκρισία από τη ΝΔ για το επίδομα υπερηλίκων της μειονότητας στην Αλβανία

Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στηλίτευσε, μέσω δήλωσής της, την απόφαση της κυβέρνησης για τη μη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι η μη χορήγηση του επιδόματος αποτελεί: «Μεγάλη υποκρισία από τη Ν.Δ. Το ειδικό αυτό επίδομα είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά (ν. 4093/2012) για όλους τους δικαιούχους και επανήλθε το 2016 με την ψήφιση του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Μετά την έξοδο από τα μνημόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε ευνοϊκότερους όρους για τη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Τα νέα ευνοϊκότερα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος δεν εφαρμόζονται με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία και στο παρελθόν το είχε κόψει από 40.000 δικαιούχους.

Απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας να υλοποιήσει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να χορηγήσει το επίδομα σε όλους τους δικαιούχους μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter