Αχτσιόγλου: Να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων

Αχτσιόγλου: Να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων

«Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουμε να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που μπορεί να μοιάζουν μικρά, αλλά στην πραγματικότητα αφορούν άμεσα την καθημερινότητα και τις ζωές των ανθρώπων».

Τάδε έφη η υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου, μετά την χθεσινή επίσκεψη που πραγματοποίησε σε Πάτρα, Αίγιο και Μεσολόγγι. Μετά από σειρά επαφών που πραγματοποίησε με τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων Πάτρας, Αιγίου και Μεσολογγίου και εκπροσώπους σωματείων των τριών περιοχών, ενώ επισκέφθηκε το υποκατάστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) στην Πάτρα. Στόχος της επίσκεψης, που θα συνεχιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ήταν να καταφέρει το υπουργείο να κατανοεί καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι άνεργοι.

Η κ. Αχτσιόγλου, βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί και στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης για την επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Διαπιστώθηκε ότι η θέση αυτή αποτελεί αίτημα και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Σε ότι αφορά την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, η υπουργός Εργασίας, παρουσίασε τις παρεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα με την εντατικοποίηση των ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος του Σ.ΕΠ.Ε., το οποίο βοηθά στην πραγματοποίηση περισσότερο στοχευμένων ελέγχων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter