Αχτσιόγλου: Ο Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα και κρύβεται από ενα debate με τον Τσίπρα

Αχτσιόγλου: Ο Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα και κρύβεται από ενα debate με τον Τσίπρα

Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί την χώρα σε χρεωκοπία, υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου,  εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυρία Αχτσιόγλου καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα των επιχειρήσεων, καθώς επίσης ότι αποφεύγει το ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θέλει να αποκρύψει τις αντιλαϊκές πτυχές του προγράμματός του.

Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί την χώρα στην χρεωκοπία

«Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε να κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα τόσο όσον αφορά τα βασικά εργασιακά δικαιώματα -με τη μείωση των ελέγχων για την παραβίασή τους-, όσο και σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που γίνονται από τον ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις για φορολογικές παραβάσεις», ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου μιλώντας στο ρ/σ “News 247” και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα, καθώς η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα -που προσπαθεί να το κρύψει- και που το είδαμε πριν από το 2010 και είχε συνέπειες καθώς οδήγησε την χώρα στην χρεωκοπία». Εξήγησε ότι «η θέση της ΝΔ για μεγάλες φοροελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις και στα μερίσματα, που προβλέπει το πρόγραμμά της, είναι ένα μέτρο που από μόνο του κοστίζει 1,5 δισ. Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα, για να σαρώσει τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα».

 Με αυτό τον συνδυασμό είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία της οικονομίας, είπε η κ. Αχτσιόγλου και «καλό είναι ο κόσμος να το ξέρει γιατί στην προεκλογική περίοδο προσπαθούν να το κρύψουν». Σημείωσε δε, ότι το ζήτημα δεν είναι αν ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε μία λάθος λέξη αλλά η ουσία του προγράμματός του. Ενδεικτικά ανέφερε ότι στα εργασιακά η ΝΔ, ουδέποτε ψήφισε διατάξεις προστασίας της εργασίας. «Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ένα μείγμα πολλών βαρών και πολιτικών λιτότητας για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας», είπε η κυρία Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι «αντίθετα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μελετημένο και κοστολογημένο και βασίζεται σε ένα ισορροπημένο μείγμα για την τόνωση της ανάπτυξης σε συνδυασμό με την προστασία και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

Οι αυξήσεις μισθών έχουν αναπτυξιακή δυναμική

Αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη δημιουργία την επόμενη τετραετία 500.000 νέων θέσεων εργασίας λέγοντας ότι ήδη την περασμένη τετραετία υπήρξη μείωση της ανεργίας κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες και ότι από την αρχή του χρόνου καταγράφεται ρεκόρ στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υποστήριξε ακόμη ότι η αύξηση των μισθών που ήδη εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναπτυξιακή δυναμική καθώς τόνωσε την κατανάλωση, αντίθετα το σχέδιο της ΝΔ που προβλέπει συρρίκωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων είναι αντιαναπτυξιακό και επιπλέον θα οδηγήσει σε εκτίναξη της ανεργίας. Συνεχίζοντας την κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ, ανέφερε ότι «επαναλαμβάνουν συνεχώς τη μείωση δαπανών και την επαναφορά του μνημονιακού 1 προς 5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Παράλληλα λένε ότι ότι θα κάνουν προσλήψεις στην Παιδεία και στην Υγεία και στην Αστυνομία. Αυτό είναι από μόνο του αντιφατικό, καθώς το 1 προς 5 δεν αφήνει περιθώρια για τις προσλήψεις που προναγγέλλουν».

Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται

Στο ίδιο πλαίσιο -ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το πρόγραμμά του-, ενέταξε η κ. Αχτσιόγλου και την άρνηση του προέδρου της ΝΔ για ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. «Είναι κρίσιμο και χρήσιμο για τον κόσμο να δει ένα ντιμπέιτ των δύο αρχηγών», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Αυτό είναι το δίλημμα και το ερώτημα των εκλογών, έχουμε δύο προγράμματα και δύο πρόσωπα που διεκδικούν την πρωθυπουργία, ο κόσμος πρέπει να τους δει για να μπορεί να κρίνει. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από αυτό το διάλογο γιατί πέραν της δυσκολίας που έχει να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα, έχει ένα μεγάλο θέμα με το πρόγραμμά του. Θέλει να αποκρύψει πτυχές του προγράμματός του». Συνεχίζοντας απάντησε στον Κωστή Χατζηδάκη, που έχει κάνει λόγο για ροντέο,

ρωτώντας: «Είναι δυνατόν να νομίζει ότι μία προσωπική αντιπαράθεση των δύο αρχηγών θα γίνει μπάχαλο ή ροντέο; Εμείς προτείνουμε ένα καθαρό ντιμπέιτ με κανόνες που θα συμφωνηθούν». Επισήμανε δε, ότι «προφανώς, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και στο ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

Πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο ο Αλέξης Τσίπρας

Σε ερώτηση για τον αν ο κ. Τσίπρας παραιτηθεί μετά από ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι «o Aλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο και εμπνέει και συσπειρώνει τον προοδευτικό χώρο. Έκανε τα προηγούμενα χρόνια μία μεγάλη ανατροπή με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε περίπτωση θα αποτελεί τον πόλο συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου για πολά χρόνια».

Για τον κ. Κοτζιά είπε ότι «έκανε την δική του προσωπική επιλογή. Με τον κ. Κοτζιά πετύχαμε μία πολιτική νίκη εξαιρετικά σημαντική για την χώρα, την Συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του και η τωρινή του απόφαση δεν ακυρώνει ότι η συνεργασία που είχαμε ήταν κρίσιμη και σημαντική».

Η μεσαία τάξη επλήγη περισσότερο το 2010-2014

Απάντησε και για την μεσαία τάξη λέγοντας ότι «η μεσαία τάξη επλήγη την περίοδο 2010 – 2014. Ένα τμήμα της οδηγήθηκε στην πλήρη φτωχοποίηση ενώ συνολικά τα εισοδήματά τους έπεσαν κατά 35%. Στην δική μας περίοδο βελτιώθηκε κατά τι το εισόδημά τους, αλλά κυρίως επήλθε σταθεροποίηση. Στην πρώτη περίοδο (σ.σ. 2010 -2014) φτώχυναν, στη δική μας περίοδο σταθεροποιήθηκαν αλλά δεν βελτιώθηκε περισσότερο η κατάστασή τους και αυτό μπορεί να προκάλεσε την δυσαρέσκειά τους».

Αναντίστοιχη η στάση του ΚΙΝΑΛ με τον προοδευτικό κόσμο

Αναφέρθηκε και στην συμπεριφορά του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας: «Το Κίνημα Αλλαγής είχε επιλέξει μέχρι τις ευρωεκλογές μία μονομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η στάση είναι αναντίστοιχη με τις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου. Υπήρξαν κάποιες εξελίξεις με την αποχώρηση του κυρίου Βενιζέλου που υποστήριζε την προσέγγιση με τη ΝΔ. Ωστόσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιμένει στην τακτική της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ λές και δεν καταλαβαίνει ότι από τη μία υπάρχει η ΝΔ που συσπειρώνει το συντηρητικό κόσμο και από τον άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που συσπειρώνει τον προοδευτικό κόσμο. Εμείς θα συνεχίσουμε το δημοκρατικό προσκλητήριο για να αποτρέψουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς».

Πολιτικό το υπόβαθρο των διαγνωστηρίων

Τέλος σε σχέση με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τα διαγνωστικά κέντρα είπε ότι «είναι πρωτόγνωρο να χρησιμοπούν ένα εκβιαστικό εργαλείο τα διαγνωστικά κέντρα». Σημείωσε ότι ουσιαστικά τα μεγάλα διαγνωστήρια που επιμένουν «ζήτησαν να παρέμβουμε στον προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς». Σε ερώτημα για το αν πίσω από αυτό βρίσκεται ο κ. Πατούλης απάντησε ότι «το θέμα έχει πολιτικό υπόβαθρο και υποστηρίζεται από πολύ μεγάλα διαγνωστήρια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter