Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Αχτσιόγλου: Οι συλλογικές συμβάσεις αφορούν τον πυρήνα της Δημοκρατίας

Για το μέλλον του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και τις συλλογικές διεκδικήσεις εντός της ΕΕ μίλησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας The Huffington Post.

"Το 2008 μπορεί να είναι εν μέρει αρκετά πίσω μας, οι πολιτικές του όμως οδήγησαν σε σοβαρή πόλωση τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η έκρηξη των κοινωνικών ανισοτήτων είναι η απόρροια αυτής της συνεχιζόμενης πόλωσης -η οποία αμφισβητεί παντού σχεδόν τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις και τις ελίτ" τόνισε η υπουργός.

Η Ελλάδα μπορεί πλέον να μην κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τώρα όμως, λέει η υπουργός, στο εσωτερικό της χώρας διεξάγεται μία κρίσιμη μάχη για το μέλλον του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου. Η μάχη αυτή αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

«Θέλω να πω ότι οι συλλογικές συμβάσεις είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα θέμα τεχνοκρατικής συναίνεσης, ή ακόμα περισσότερο, από εκείνο μίας μακροχρόνιας νομικής παράδοσης. Έχει να κάνει με τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Αφορά στο δικαίωμα των εργαζομένων να καθορίζουν από κοινού τους όρους και τις συνθήκες απασχόλησης. Ως εκ τούτου, προσφέρεται μια ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε την ανάπτυξη που θα συμπεριλάβει την αναδιανομή του πλούτου και την ενίσχυση της Δημοκρατίας», επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.