Αχτσιόγλου: Όσο πιο μαζικός ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο ριζοσπαστικός

Αχτσιόγλου: Όσο πιο μαζικός ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο ριζοσπαστικός

«Όσο πιο μαζικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο ριζοσπαστικός θα είναι», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο tvxs.gr, αναφέρει ότι «το άνοιγμα και οι μαζικοί δεσμοί με την κοινωνία είναι η ισχυρότερη εγγύηση για την ενίσχυση της φυσιογνωμίας και του ριζοσπαστικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ: Για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όχημα των πραγματικών αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι των φαντασιωτικών επιθυμιών κάποιων μυημένων». «Καμία ανησυχία δεν έχουμε για ιδεολογική μετάλλαξη», τονίζει.

Αναφέρει ότι «το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συστράτευση και συμπόρευση των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών πολιτών είναι προσκλητήριο ισχυροποίησης του προοδευτικού πόλου, για την αποτελεσματικότερη αντιπαράθεση με νεοφιλελεύθερες, συντηρητικές και ακροδεξιές πολιτικές».

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για παρεμβάσεις που «πλήττουν βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα», υποστηρίζοντας ότι «ουσιαστικά επαναφέρει το πιο σκληρό μνημονιακό πλαίσιο για τα εργασιακά που γνωρίσαμε την περίοδο 2012-2014, ενώ ταυτόχρονα ξηλώνει θετικές ρυθμίσεις για τον κόσμο της εργασίας που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Προφανής στόχος της είναι να προωθήσει ένα αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο βασίζεται στη φτηνή και απροστάτευτη εργασία και υπηρετεί μόνο την κερδοφορία συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων», δηλώνει.

Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εποικοδομητική, σύγχρονη και μαχητική αντιπολίτευση και κάνει λόγο για «διαρκές λιβάνισμα των ΜΜΕ προς την κυβέρνηση», το οποίο, όπως εκτιμά, «σε λίγο δεν θα μπορεί να σκεπάσει την κοινωνική καταπίεση».

Με αφορμή σημερινή εκδήλωση για τις προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου συμμετέχει και η ίδια με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Στέλιο Κούλογλου, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η μεγαλύτερη πρόκληση για την αριστερά στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσει το δικό της ενιαίο μέτωπο, που θα θέσει με επίταση τον πολιτικό στόχο της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter