Αχτσιόγλου: Προτιμότερο να διακινεί fake news ο κ. Βρούτσης από το να καταργεί εργατικά δικαιώματα

Αχτσιόγλου: Προτιμότερο να διακινεί fake news ο κ. Βρούτσης από το να καταργεί εργατικά δικαιώματα

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στη δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με την οποία πάνω από 222.900 συντάξεις δεν έχουν επανυπολογιστεί και εντός Σεπτεμβρίου θα δημοσιοποιηθούν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «η επιχείρηση απαξίωσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με fakenews έχει γίνει εμμονή του κ. Βρούτση» και ότι οι σημερινές δηλώσεις του περί μη επανυπολογισμού 223.000 συντάξεων «είναι απολύτως αναληθείς, καθώς ο επανυπολογισμός έχει γίνει για όλες τις συντάξεις, στη βάση του ν. 4387/2016.»

«Ακόμα και σε όσα ταμεία δεν υπήρχαν στοιχεία -αφού ο κ. Βρούτσης παρέδωσε το 2015 ανύπαρκτα μητρώα και ασφαλιστικά αρχεία- ο επανυπολογισμός έγινε με τεκμηριωμένες επιστημονικές παραδοχές, με αποτέλεσμα οι συντάξεις όλων των συνταξιούχων να καταβάλλονται επανυπολογισμένες από 1/1/2019», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου, ο «επανυπολογισμός των συντάξεων, εξάλλου, είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι να δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους από 1/1/2019, οι οποίες θα συνεχιστούν σε βάθος 5ετίας. Οι αυξήσεις αυτές ήταν οι πρώτες μετά τις αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές που είχε επιβάλει ο κ. Βρούτσης».

«Ο ίδιος επανέλαβε, επίσης, τα γνωστά ψεύδη που διακινεί για τον αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Επαναλαμβάνουμε ότι τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία έδωσαν στοιχεία για 107.000 εκκρεμότητες στα τέλη Ιουνίου 2019.Η πραγματικότητα είναι ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και εφάπαξ μειώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ κατά 73% από τις 400.000 που άφησε πίσω της η ΝΔ το 2015, γεγονός που γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Βρούτσης και συνειδητά αποκρύπτει», προσθέτει και καταλήγει:.

«Σε κάθε περίπτωση χαιρετίζουμε τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού διότι είναι σαφώς προτιμότερο να αξιοποιεί έτσι τον ελεύθερό του χρόνο από το να καταργεί εργασιακά δικαιώματα».

Η δήλωση του Γιάννη Βρούτση

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι εντός «Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάσουμε και θα δημοσιοποιήσουμε τα εκκαθαριστικά των συντάξεων για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός».

Υποστήριξε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2019, δεν έχουν εμφανιστεί τα εκκαθαριστικά των συντάξεων, επισημαίνοντας ότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης εκείνη την περίοδο δεσμεύτηκε ότι, όταν αναλάβει η Ν.Δ. την κυβέρνηση, θα παρουσιάσει άμεσα τα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων.

Είπε ότι μόλις χθες ενημερώθηκε ότι για περίπου 222.906 συντάξεις δεν έχει γίνει επανυπολογισμός. «Επιβεβαιώνεται ότι έλεγαν ψέματα και επιβεβαιώνεται η καχυποψία που είχαμε, γιατί δεν παρουσιάζονταν τα εκκαθαριστικά» υπογράμμισε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας. «Είμαστε σε μία ευνομούμενη χώρα που η δικαιοσύνη είναι κυρίαρχο συστατικό της. Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας της χώρας. Όποια κι αν είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, εμείς θα την σεβαστούμε».

Ενώ επανέλαβε τη γνωστή θέση του για τις εκκρεμείς συντάξεις, λέγοντας πως δεν μπορεί να αναφέρει ακριβή αριθμό, διότι πρέπει να απαντήσουν όλες οι υπηρεσίες, αλλά ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι συνολικές εκκρεμότητες ξεπερνούν τις 470.000. Όπως είπε, από αυτές, οι 65.000 είναι συντάξεις χηρείας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter