Αχτσιόγλου στη Βουλή: «Κυβερνητικά στελέχη αμφισβητούν την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος»

Αχτσιόγλου στη Βουλή: «Κυβερνητικά στελέχη αμφισβητούν την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος»

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε η Έφη Αχτσιόγλου από το βήμα της Βουλής, ενώ παράλληλα επισήμανε την ανάγκη να μην αμφισβητηθούν στοιχειώδη δικαιώματα της σύγχρονης δημοκρατίας λόγω του χώρου που βρίσκουν στη νέα Βουλή θέσεις, οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω ακόμα την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος, κάτι στο οποίο συμφωνούν ακόμα και στελέχη της κυβέρνησης.

Εκτός από «καρφί» που αφορούσε τη νέα υφυπουργό Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου που είχε ταχθεί υπέρ του δήθεν δικαιώματος του αγέννητου παιδιού, η πρώην υπουργός Εργασίας έβαλε στο στόχαστρό της τα λεγόμενα του πρωθυπουργού τόσο για το πεδίο της οικονομίας όσο και για αυτό της εργασίας.

«Είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για επενδύσεις με προστιθέμενη αξία στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε σε σχέση με τις αυτάρεσκες αναφορές του κ. Μητσοτάκη για το πεδίο της οικονομίας, ενώ στηλίτευσε την ανισομερή κατανομή των φορολογικών βαρών, κάτι που -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- διαλύει το εισόδημα των πολιτών όσο οι φορολογικοί συντελεστές σε ΦΠΑ και ΕΦΚ είναι αμετάβλητοι.

«Εκλαμβάνω ως αυτοκριτική το μάθημα πολιτικού πολιτισμού από τον κ. Μητσοτάκη» είπε σε σχέση με τις αναφορές του πρωθυπουργού περί ανάγκης ύπαρξης «εποικοδομητικού διαλόγου», εξηγώντας: «Διότι πριν λίγες εβδομάδες η ΝΔ αποκαλούσε εθνική εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας, η πρώην υπουργός τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο πολύτιμος από ποτέ», ενώ υποστήριξε ότι «θα ασκήσουμε με ευθύνη τον ρόλο της αξ. αντιπολίτευσης, θα αντιταχθούμε στη λογική της κοινωνίας χαμηλών προσδοκιών και θα δώσουμε ρεαλιστική προοπτική στους πολίτες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter