Αχτσιόγλου: Στρατηγική διάλυσης της εργασίας από την κυβέρνηση

Αχτσιόγλου: Στρατηγική διάλυσης της εργασίας από την κυβέρνηση

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση φανερώνουν μία στρατηγική μη αντιμετώπισης της τεράστιας οικονομικής κρίσης. Ουσιαστικά πρόκειται για στρατηγική διάλυσης της εργασίας και εξαιρετικά ανεπαρκούς παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρήσεων», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4».

«Είναι καθαρή επιλογή της κυβέρνησης να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «παρατάθηκε η αναστολή των συμβάσεων εργασίας η οποία είναι ανεργία με το πενιχρό επίδομα των 530 ευρώ τον μήνα» και επιβάλλεται «οριζόντια μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20% με τη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας», οι εργαζόμενοι «είτε απολύονται είτε μειώνονται οι μισθοί τους είτε δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν στην εργασία».

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «πρέπει να σταματήσει το καθεστώς των αναστολών συμβάσεων εργασίας. Στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές να υπάρχει πλήρης κάλυψη του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος» και «σε όσες ξεκινούν να λειτουργούν να υπάρχει επιδότηση από το κράτος για να πληρώνονται οι μισθοί στο 100%και να μην έχουμε αρνητική μεταβολή των σχέσεων εργασίας, από πλήρη σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία. Δικλείδες πρέπει να είναι η διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας και του επιπέδου του μισθού στο 100%».

Για τις επιχειρήσεις επισήμανε ότι «δεν έχουν λάβει καμία άμεση ενίσχυση και αυτή τη στιγμή έχουν πρόβλημα να ανοίξουν. Δεν φτάνει μόνο η αναβολή υποχρεώσεων τις οποίες θα πληρώσουν αργότερα, πρέπει να έχουν μία στοιχειώδη ρευστότητα και ένα πρώτο κεφάλαιο κίνησης για να ξεκινήσουν να λειτουργούν». Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, προτείνει την «άμεση μη επιστρεπτέα ενίσχυση ρευστότητας 3 δισ. ευρώ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, επίσης, στο «φιάσκο της προανακριτικής» και την «αστεία υπόθεση της δήθεν σκευωρίας», σημειώνοντας ότι «η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ αντί να βοηθούν στη διερεύνηση του σκανδάλου NOVARTISκάνουν τα πάντα για να θολώσουν το τοπίο». Η διαδικασία περί διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, πρόσθεσε, είναι «απαράδεκτη και εξωθεσμική», ενώ όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία «ήταν ο απόλυτος ευτελισμός του κοινοβουλίου και του Συντάγματος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter