Αχτσιόγλου: «Θα νικήσουμε την εργασιακή δυστοπία του κ. Μητσοτάκη»

Αχτσιόγλου: «Θα νικήσουμε την εργασιακή δυστοπία του κ. Μητσοτάκη»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Η εργασιακή δυστοπία του κ. Μητσοτάκη αύριο στην ολομέλεια της Βουλής. Θα τη νικήσουμε με το πολιτικό μας σχέδιο», αναφέρει η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Έφη Αχτσιόγλου σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνοδεύει με βίντεο στο οποίο αναφέρεται στο αυριανό νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας, αντιπαραβάλλοντας το με «το δικό μας πολιτικό σχέδιο που μπορεί να νικήσει».

Ταυτόχρονα η Εφη Αχτσιόγλου ζητά από τα μέλη του κόμματος να την εμπιστευτούν στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, γιατί, όπως αναφέρει, «εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορούμε να νικήσουμε».

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει:

«Αύριο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταθέτει στην ολομέλεια της Βουλής ένα συνολικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Το σχέδιο της Δεξιάς είναι απλό: οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν χωρίς ωράριο, θα είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, θα δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα χωρίς υπερωριακή αμοιβή και θα πληρώνονται οριακά για να αγοράζουν τα αναγκαία της ημέρας μέχρι την επόμενη και θέλουν να μας πείσουν ότι έτσι έχουν τα πράγματα και δεν μπορούμε να ζητάμε κάτι περισσότερο.

Εμείς είμαστε εδώ ακριβώς γι’ αυτό, για να υψώσουμε φραγμό σ’ αυτό το σχέδιο μέσα στη Βουλή αλλά και έξω από αυτήν. Είμαστε όμως και για κάτι άλλο. Για να προωθήσουμε το δικό μας πολιτικό σχέδιο που μπορεί να νικήσει. Έτσι εγώ δεσμεύομαι ότι εφόσον εκλεγώ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μέσα στις πρώτες είκοσι μέρες θα καταθέσουμε στη Βουλή ένα συνολικό σχέδιο νόμου, για τη μείωση του χρόνου εργασίας στο 35ωρο χωρίς μείωση μισθού.

Έτσι, με πολιτικό σχέδιο συγκροτημένο μέσα από την εμπειρία μας θα δώσουμε τη μάχη. Υπήρξα υπουργός Εργασίας, πετύχαμε νίκες σε μια δύσκολη εποχή. Την κατάργηση του υποκατώτατου μιςθού για τους νέους, την επιβολή κανόνων για την τήρηση των ωραρίων και τον περιορισμό των αυθαίρετων απολύσεων, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κυρίως την εμπέδωση ενός συναισθήματος στους εργαζόμενους ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Με πολιτικό σχέδιο θα νικήσουμε και τώρα την κυβέρνηση της δεξιάς. Γι’ αυτό στις 24 Σεπτεμβρίου σας ζητώ να με εμπιστευτείτε. Γιατί εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορούμε να νικήσουμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter