Αυξάνεται η αστυνόμευση ενόψει γιορτών

Εντολές για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση και ενισχυμένη εφαρμογή όλων των δράσεων τάξης και ασφάλειας, είναι οι εντολές που πήραν οι αστυνομικοί ενόψει των αυξημένων απαιτήσεων της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό, την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ανταπόκρισης από το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων όλων των Υπηρεσιών.

Ενδεικτικά, από σήμερα και για όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου, εντατικοποιούνται μεταξύ άλλων οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες τάξης και ασφάλειας, λαμβάνονται συστηματικά μέτρα επιτήρησης στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι αστυνομικής αρμοδιότητας στα δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση του φαινόμενου του παραεμπορίου,

Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει σχεδιάσει - καταρτίσει ανάλογο επιχειρησιακό πλάνο για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων σε αγορές και καταστήματα και γενικότερα σε επιχειρήσεις αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, διακίνησης και εμπορίας ειδών και αγαθών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.