Αυγενάκης – Gate: Εκβιασμοί, ναρκωτικά, χρυσός και… πολλή ΝΔ, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το HOTDOC και το Docville

Αυγενάκης – Gate: Εκβιασμοί, ναρκωτικά, χρυσός και… πολλή ΝΔ, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το HOTDOC και το Docville

Αυγενάκης – GATE: Εκβιασμοί, ναρκωτικά, χρυσός και… πολλή ΝΔ. Το κόμμα το έχει τούμπανο και ο Μητσοτάκης κρυφό καμάρι. Τα τάματα της Τήνου, τα θάματα του Μητροπολίτη Δωρόθεου και οι μίζες. Ο κοριός φωνάζει και η εισαγγελία δεν ακούει.

-Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Οι φερόμενοι ως διοργανωτές της δολοφονίας μιλάνε στο Documento. Οι κυνικές παραδοχές και η υπόθεση Energa.

Κοινωνικό μέρισμα: Με ποια εισοδηματικά κριτήρια θα καταβληθούν στους δικαιούχους 1,1 δισ ευρώ.

14 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλαγές στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Καταλονία: Ανοικτές πληγές από την εποχή του Φράνκο βλέπουν οι Podemos.

Κεντρώο λίφτινγκ: Πρόθυμα «ορφανά» του Σημίτη υπό την σκέπη του Κυριάκου

Νέα μετανάστευση. Η δεύτερη λεηλασία της Ελλάδας μετά την οικονομική. Ανταπόκριση από το Βερολίνο.

Συνέντευξη Γιώργος Καμίνης: «Ανοιχτό κόμμα, με σαφείς ρόλους και ξεκάθαρους κανόνες». «Τεχνοκρατικά, όχι πολιτικά», τα επιχειρήματα της Φώφης Γεννηματά.

Συνέντευξη Κώστας Σταφυλίδης: «Έχουμε τον τρόπο να πάμε Μουντιάλ».

ΤΟ HOTDOC

Και ο Θεός έπλασε τους τρανς, στο HOT DOC, που κυκλοφορεί με το Documento

Ένα αναλυτικό αφιέρωμα με αφορμή το νόμο για την αναγνώριση της αλλαγής ταυτότητας φύλου και για τις εκφάνσεις του φύλου και της σεξουαλικότητας. Μια ιστορική περιδιάβαση από τα χρόνια της απελευθερωτικής οργής του ΑΚΟΕ μέχρι το σημερινό πολυποίκιλο τοπίο των οργανώσεων του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ κινήματος.

Οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας που στο σύνολο τους δηλώνουν την άγνοια μεγάλης μερίδας του κοινού γύρω όχι μόνο από το τι αφορά ο νέος νόμος για την ταυτότητα φύλου αλλά και σε ποια άτομα απευθύνεται καθώς κι ένα πολύτιμο, χρήσιμο λεξικό γύρω από τις έννοιες και τους ορισμούς της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Και ακόμα, οι διασημότερες τρανς της υφηλίου, οι σημαντικότερες ακτιβίστριες, προσωπικές μαρτυρίες γονιών ίντερσεξ παιδιών, καθώς και η επιστημονική τεκμηρίωση μέσα από τη θέση ειδικού ψυχολόγου-σεξολόγου.

To Docville

Πληρωμένοι έρωτες μιας άλλης εποχής, στο Docville, που κυκλοφορεί  με το Documento

-Η συγγραφέας του βιβλίου «Κάτι να μείνει από μένα – Πόρνες στα Βούρλα» Τέτη Σώλου εξιστορεί μια ασύλληπτη ιστορία στην Εμυ Ντούρου γύρω από μια απαγορευμένη περιοχή στην άκρη του Πειραιά, τα Βούρλα, όπου το 1875, ολοκληρώθηκε η δημιουργία του πρώτου δημόσιου μπορντέλου της χώρας.

-Το Documento μίλησε με τη συγγραφέα που φυλακίστηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν. Η Ασλί Ερντογάν δεν είναι απλώς μια συγγραφέας από την Τουρκία. Είναι μια γυναίκα-σύμβολο που εδώ και ένα χρόνο ζει μια «καφκική», όπως η ίδια τη χαρακτήρισε, περιπέτεια κατηγορούμενη για εγκλήματα που δεν διέπραξε. Στη συνέντευξη της στην Εμυ Ντούρου σηκώνει τη φωνή της και υποστηρίζει ότι «η Τουρκία θα έπρεπε μια μέρα να μου απολογηθεί».

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Λεοντάρης αναλαμβάνει το ρίσκο να θεατροποιήσει το δεύτερο μέρος των «Ακυβέρνητων πολιτειών» του Στρατή Τσίρκα και στη συνέντευξη του στη Στέλλα Χαραμή τονίζει το βασικό θέμα του έργου: «Η ανάγκη να ακουμπήσει κανείς σε βεβαιότητες δεν είναι ιδεολογική. Διαμορφώνει ο άνθρωπος ένα κέλυφος ασφαλείας γύρω του, θεωρώντας ότι έτσι προστατεύεται από τις απειλές»

O Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε συνέντευξη του στον Γιάννη Παπαϊωάννου αναφέρει ότι «οι παλιοί αγώνες ξεπουλήθηκαν και καταλήξαμε στην κυριαρχία των πολυεθνικών» ενώ αναφέρει για τα πρώτα βήματα των «Τερμιτών»: “Αν δεν ήταν ο Γιώργος Νταλάρας μπορεί να μην είχαμε κάνει ποτέ τίποτε”.

Ο αρχιτέκτονας και διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Γιάννης Επαμεινώνδας, μιλά στο Documento και την Μαρίνα Αγγελάκη για την έκθεση «Το τέλος της παλιάς μας πόλης», μια έκθεση για την ιστορία της Θεσσαλονίκης κατά τη μετάβασή της από τον Μεσαίωνα στη Σύγχρονη Εποχή.

Ενα ιστορικό λεύκωμα, ύμνος για τη γυναίκα και τον πολιτισμό της προσφοράς που δημοσιεύει μεγάλο μέρος του αρχείου του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Μηθύμνης, κυκλοφορεί με τίτλο «Η Αγάπη» από τις Εκδόσεις Τοπίο και η Μαρίνα Αγγελάκη σταχυολογεί τα σημαντικότερα στοιχεία του με οδηγό τον Δημήτρη Ταλιάνη, συντονιστή της έκδοσης.

Η Ελληνική Ομάδα Ερευνας και Διάσωσης (Ε.ΟΜ.Ε.Δ.) είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρ με σκοπό την παροχή βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης H Ηλέκτρα Ζαργάννη μίλησε με το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Αλέξιο Μαραγιάννη, ο οποίος επισημαίνει το βασικό ρόλο τους: “Λειτουργούμε επικουρικά στους κρατικούς φορείς, τρέχοντας σε βουνά, παρέχοντας μαθήματα πρώτων βοηθειών σε σχολεία, πραγματοποιώντας βάρδιες σε νοσοκομεία”.

Γυναίκες εναντίον αντρών. Με αφορμή τη νέα περιπέτεια του «Thor» όπου ο ξανθομάλλης ημίθεος από το βορρά βρίσκει τον μπελά του από δύο γυναίκες, θυμόμαστε κλασικές κινηματογραφικές σκηνές όπου οι γυναίκες έδειξαν στους άντρες ποιος είναι το ισχυρό φύλο.

Ο τρανουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου όχι μόνο ζει μεταξύ Αθήνας και Βαρκελώνης εδώ και δέκα χρόνια αλλά έχει δίσκο του στην πόλη που τον μάγεψε. Με αφορμή την εμπειρία του να ζεις σε μια πόλη σαν αυτή, γράφει αποκλειστικά στο Documento για τα μυστικά και τις κρυφές ομορφιές της Βαρκελώνης που σου αποκαλύπτονται μακριά από τα τουριστικά αξιοθέατα.

Σε έναν κόσμο γεμάτο βελόνες, ραπτομηχανές και κλωστές, κάνουμε crash test ανάμεσα σε δύο διαφορετικές φιλοσοφίες στη μοδιστρική. Γιατί το να ράψεις ένα καλό ρούχο είναι τέχνη. Πόσο μάλλον εάν το ράψεις μόνος σου. Η κυρία Νότα Μοδίστρα από το Παλαιό Φάληρο και η Πελαζί, DIY μόδιστρα από τη Θεσσαλονίκη διασταυρώνουν τις… βελόνες τους!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter