Αυγέρη για ανασχηματισμό: Ομολογία αποτυχίας η αλλαγή στο υπουργείο Υγείας

Αυγέρη για ανασχηματισμό: Ομολογία αποτυχίας η αλλαγή στο υπουργείο Υγείας
Με ανάρτησή της στο Facebook η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τόνισε πως η αλλαγή στο υπουργείο Υγείας είναι μια ομολογία αποτυχίας για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ η συγκεκριμένη κίνηση αποτυπώνει την αντίληψη που έχει το δεξιό καθεστώς Μητσοτάκη για τον πλέον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
Επιπλέον, στάθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση απέτυχε να θωρακίσει το ΕΣΥ και να προστατεύσει την υγεία των πολιτών, ενώ επιστράτευσε ως λύση τον διχασμό.
Αναλυτικά η ανάρτησή της: 
«Ομολογία αποτυχίας η αλλαγή στο υπουργείο Υγείας. Παλιός γνώριμός του ο κ. Πλεύρης που κάνει πρεμιέρα με απολύσεις στο ΕΣΥ!
Εν μέσω του τέταρτου και σφοδρότατου κύματος της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός απομάκρυνε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τους Κ. Κικίλια και Β. Κοντοζαμάνη. Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί απλά και μόνο παραδοχή και ομολογία της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση. Αποτυπώνει την αντίληψη που έχει το δεξιό καθεστώς Μητσοτάκη για τον πλέον ευαίσθητο τομέα της υγείας, την ώρα που τα νοσοκομεία βρίσκονται στο κόκκινο και χιλιάδες υγειονομικοί δίνουν καθημερινά μάχη κατά της πανδημίας.
Η δε ορκομωσία του νέου υπουργού θα συνοδευτεί από τις χιλιάδες αναστολές εργασιας εργαζομένων στο ΕΣΥ.
Η κυβέρνηση απέτυχε να θωρακίσει το ΕΣΥ, να προστατεύσει την υγεία των πολιτών. Επιστράτευσε τον διχασμό και τώρα τα πιο ακραία στοιχεία της για να τελειώσει τη δουλειά. Την διάλυση του δημοσίου εθνικού συστήματος υγείας και την παράδοσή του στα ιδιωτικά συμφέροντα.
*Φωτογραφία αρχείου με την πάλαι ποτέ τρόικα του ΛΑΟΣ που μετοίκησε στη ΝΔ επί Σαμαρά. Τώρα δίνει τον τόνο και στη «νέα» κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Στις κυβερνήσεις Σαμαρά, οι Βορίδης και Γεωργιάδης (ελέγχεται για την υπόθεση Novartis) διετέλεσαν υπουργοί Υγείας.
Ο Θ. Πλεύρης σύμβουλος του τελευταίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter