Αυγέρη για αυξήσεις στο ρεύμα: «Η κυβέρνηση μπορεί να κοροϊδεύει τον εαυτό της, όχι όμως τους πολίτες»

Αυγέρη για αυξήσεις στο ρεύμα: «Η κυβέρνηση μπορεί να κοροϊδεύει τον εαυτό της, όχι όμως τους πολίτες»

Τις νέες τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα σχολιάζει με δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, που απειλούν  τη βιωσιμότητα νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακολουθεί την ίδια τακτική, να επιδοτεί, δηλαδή, με τα λεφτά των πολιτών, για να συντηρούνται οι υψηλές τιμές και τα υπερκέρδη των λίγων.

Σχολιάζει δηκτικά ότι: «Η δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη αποδεικνύεται δυστυχώς ίδια και χειρότερη με την προηγούμενη: κανένα ουσιαστικό μέτρο κατά της ακρίβειας, καμία πραγματική στήριξη των πολιτών. Στήριξη μόνο στα υπερκέρδη των «λίγων και εκλεκτών».

«Την ίδια στιγμή, εκτός επιδοτήσεων εξακολουθούν να παραμένουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα αρτοποιεία που, για έναν ακόμη μήνα, και ενώ δεν έχουν ακόμη συνέλθει από τις επιπτώσεις της προηγούμενης ενεργειακής κρίσης, καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλο ενεργειακό κόστος, το οποίο θα τροφοδοτήσει εκ νέου το κύμα ακρίβειας» παρατηρεί η Δώρα Αυγέρη.

«Η δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη αποδεικνύεται δυστυχώς ίδια και χειρότερη με την προηγούμενη: κανένα ουσιαστικό μέτρο κατά της ακρίβειας, καμία πραγματική στήριξη των πολιτών. Στήριξη μόνο στα υπερκέρδη των «λίγων και εκλεκτών» σχολίασε δηκτικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Αναλυτικά, η δήλωση:

Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα ξαναμπαίνουν σε ανοδική τροχιά και απειλούν πάλι τη βιωσιμότητα νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση, όμως, ακολουθεί την ίδια τακτική στην οποία μας έχει συνηθίσει: επιδοτήσεις με λεφτά των πολιτών, για να συντηρούνται οι υψηλές τιμές και τα υπερκέρδη των λίγων.

Υπερκέρδη που, σε ό,τι αφορά στην προμήθεια ρεύματος, δεν έχουν καν φορολογηθεί ακόμη, παρά το γεγονός ότι η σχετική διάταξη ψηφίστηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν, μετά από την έντονη πίεση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Την ίδια στιγμή, εκτός επιδοτήσεων εξακολουθούν να παραμένουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα αρτοποιεία που, για έναν ακόμη μήνα, και ενώ δεν έχουν ακόμη συνέλθει από τις επιπτώσεις της προηγούμενης ενεργειακής κρίσης, καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλο ενεργειακό κόστος, το οποίο θα τροφοδοτήσει εκ νέου το κύμα ακρίβειας.

Και κανείς, ούτε η αγορά ούτε οι καταναλωτές, γνωρίζουν τι θα γίνει με τα τιμολόγια ρεύματος το 2024, σε δύο μήνες δηλαδή, όταν σύμφωνα με τα όσα λέει ο υπουργός Ενέργειας, αναμένεται να σταματήσουν οι οριζόντιες επιδοτήσεις.

Η δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη αποδεικνύεται δυστυχώς ίδια και χειρότερη με την προηγούμενη: κανένα ουσιαστικό μέτρο κατά της ακρίβειας, καμία πραγματική στήριξη των πολιτών. Στήριξη μόνο στα υπερκέρδη των «λίγων και εκλεκτών». Η κυβέρνηση μπορεί να κοροϊδεύει τον εαυτό της, όχι όμως και τους πολίτες!

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter