Αυγέρη σε Πλεύρη: «Ξηλώνεται» ο Αρκουμανέας; – Πάρτε πίσω τις αναστολές στους υγειονομικούς

Αυγέρη σε Πλεύρη: «Ξηλώνεται» ο Αρκουμανέας; – Πάρτε πίσω τις αναστολές στους υγειονομικούς

Την ανάκληση του μέτρου της αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς ζήτησε η Δώρα Αυγέρη από τον υπουργό Υγείας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Παράλληλα, ρώτησε ευθέως τον Θάνο Πλεύρη αν ισχύουν τα σενάρια «παραίτησης» του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ.

«Πάρτε πίσω το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των υγειονομικών. Είναι δυσαναπλήρωτα τα κενά που αφήνουν. Δεν συμφωνείτε; Το είπε ο υπουργός Επικρατείας για τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ» είπε απευθυνόμενη στον υπουργό η αν. τομεάρχης Υγείας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου.

Και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία: δυσαναπλήρωτα είναι τα κενά είτε φεύγουν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, είτε από την αστυνομία, είτε από την Πυροσβεστική, είτε από την εκπαίδευση. Και επιτέλους αποφασίστε ποιος σχεδιάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Το υπουργείο Υγείας ή το Μαξίμου και ο Υπουργός Επικρατείας;».

Επιπλέον, η κ. Αυγέρη κάλεσε τον Θ. Πλεύρη να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τα σενάρια απομάκρυνσης του Π. Αρκουμανέα, γεγονός που -κατά τα δημοσιεύματα- συνδέεται με τη μετακίνηση του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού. «Αν ισχύουν, είναι ομολογία αποτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος» συμπέρανε.

Να σημειωθεί ότι ο Θ. Πλεύρης απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση κατά τη δευτερολογία του σε σχέση με τα σενάρια απομάκρυνσης του Π. Αρκουμανέα, ενώ σε εκτός μικροφώνου όχληση της κ. Αυγέρη, ο υπουργός φέρεται να απάντησε πως δεν του έχει υποβληθεί καμία παραίτηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter