«Αυγή»: Ανακοίνωση του ΔΣ για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου και αναβάθμιση του κυριακάτικου – Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ

«Αυγή»: Ανακοίνωση του ΔΣ για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου και αναβάθμιση του κυριακάτικου – Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI)

Αιφνιδίασε η αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή». Η γνωστή ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς, που πρωτοεκδόθηκε το 1952 θα παραμείνει με την κυριακάτικη έκδοσή της και την ιστοσελίδα avgi.gr.

Η απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου δεν θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζόμενων, καθώς όσοι εργάζονταν εκεί θα απορροφηθούν στην ιστοσελίδα avgi.gr και στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Αυγή πρωτοεκδόθηκε ως όργανο της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς, αρχικά ως εβδομαδιαία εφημερίδα και κατόπιν ως ημερήσια. Στην περίοδο 1967-1974 η έκδοσή της απαγορεύτηκε από τη στρατιωτική χούντα.

Το ΔΣ της εφημερίδας σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”». Για το ίδιο θέμα υπήρξε και ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Η ανακοίνωση του ΔΣ της εφημερίδας «Η Αυγή»

«Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”.

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «ΑΥΓΗ».

Αυτός ο «ξαφνικός θάνατος» αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.

Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον Κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δημητριάδης καλείται ως μάρτυρας για τις υποκλοπές ή ως ύποπτος για τέλεση αδικημάτων;

Ύδρα: «Γκρίζα σημεία» βλέπουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πυρκαγιά – Τι αναφέρει η Ερώτηση στη Βουλή

«Σπαρτιάτες»: Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Ασπιώτης – Στα όρια του αφανισμού η ΚΟ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter