Αυγό του φιδιού ή δεξιά πολυκατοικία;

Αυγό του φιδιού ή δεξιά πολυκατοικία;

Ο όρος «αυγό του φιδιού» θα πρέπει σιγά σιγά να αποσυρθεί από το πολιτικό λεξιλόγιο. Είναι ιδιότυπα ποιητικός και αναντίστοιχα υπαινικτικός σε μια εποχή που και στην Ελλάδα οι ακροδεξιοί, οι φασίστες έχουν ονοματεπώνυμο, κάθονται στα έδρανα της Βουλής, και έχουν βρει καταφύγιο ακόμα και μέσα στο δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία.

Το λιντσάρισμα του Γιάννη Μπουτάρη και οι επώνυμοι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν, αυτό ακριβώς μας έδειξαν για μια ακόμα φορά. Την κοινή ακροδεξιά, υποανάπτυκτη αντίληψη που διατρέχει όχι μόνο τη Χρυσή Αυγή αλλά όλη τη δεξιά πολυκατοικία, όπως είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα τη ΝΔ και όλα τα εκ δεξιών της κόμματα και κομματίδια, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Και όταν λέμε όλη τη δεξιά πολυκατοικία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα οροφοδιαμερίσματα τα έχει η Νέα Δημοκρατία μαζί με τα στελέχη της που έσπευσαν να επιδοκιμάσουν τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Ο εναγκαλισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ακροδεξιά εντός του κόμματός του, έχει πάρει, πλέον, ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν πρόκειται για την παλιά δοκιμασμένη τακτική της δεξιάς παράταξης που δια της αφομοίωσης εξαφανίζει τα «σταγονίδια» και επιβάλλει τις αρχές της. Η ακροδεξιά εντός της ΝΔ, καθορίζει, πλέον, την πολιτική της στα κρίσιμα εθνικά θέματα και υπογράφει τη θέση της σε όλα τα ζητήματα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι σκοταδιστές έχουν βγει στον αφρό. Οι νοσταλγοί της Χούντας έχουν οφίτσια. Οι θεοφοβούμενοι έχουν κάνει στην άκρη τους θεοσεβούμενους νοικοκυραίους της δεξιάς.

Το θλιβερό είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και ο κατά δήλωσή του κεντροδεξιός αρχηγός της, έχουν κάνει συνειδητά αυτή την επιλογή. Επέλεξαν να υιοθετήσουν και να επιβάλλουν ακροδεξιά στελέχη στο όνομα της εκλογικής νίκης και της αυτοδυναμίας. Επέλεξαν να αρθρώσουν λόγο ενάντια στη ΧΑ μόνον όταν διαπίστωσαν ότι τους κόβει ψήφους και ποσοστά και μόνον όταν διαπίστωσαν ότι διαθέτουν στελέχη που με την ίδια ρητορική μπορούν να φλερτάρουν εξίσου αποτελεσματικά ακροδεξιούς και φασίστες που πικράθηκαν από τη ΝΔ.

Ας σταματήσουμε, λοιπόν, τα περί «αυγού του φιδιού» κι ας εστιάσουμε στη δεξιά πολυκατοικία μια και το λιντσάρισμα του Γιάννη Μπουτάρη, τους ενώνει και τους δονεί.

Και για την ιστορία ιδού οι ποταπές δηλώσεις, φασιστών, ακροδεξιών και νεοδημοκρατών:

-Δημήτρης Καμπόσος, δήμαρχος Άργους – Μυκηνών και ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών».

-Σταμάτης Μέλλος, στέλεχος της ΝΔ (απέσυρε την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά) και πρόεδρος των Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδας: «Μπράβο σε όλους σας. Ας μην λέει μαλακίες ο Μπουτάρης για να μπορεί να κυκλοφορεί».

-Παναγιώτης Ψωμιάδης, πρώην μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, πρώην δήμαρχος και περιφερειάρχης με τη σημαία της ΝΔ, εγκαταλείφθηκε από το κόμμα του μετά τις καταδίκες του: «Τον βλέπετε τον άνθρωπο αυτόν; Αυτός ξεπούλησε τη Μακεδονία. Αυτή η χολέρα. Αυτό το τραβέλι το πολιτικό».

-Γιώργος Καρατζαφέρης, πρώην μεγαλοστέλεχος της ΝΔ και κατόπιν αρχηγός ακροδεξιού κόμματος: « Οι προκλήσεις του Μπουτάρη δεν έμειναν αναπάντητες. Οργή λαού στον απίθανο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Οι Πόντιοι αντέδρασαν. Ας πρόσεχε».

-Κυριάκος Βελόπουλος, δημοσιογράφος πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ: «Έτσι κάνουν οι Πόντιοι υβριστή των Ποντίων και των Ελλήνων. Έτσι θα κάνουμε σε κάθε έναν που δίνει όνομα Μακεδονία και παραδίδει έδαφος σε εχθρούς. Είστε ανεπιθύμητοι μισέλληνες».

-Ουρανία Μιχαλολιάκου, βουλευτής της Χρυσής Αυγής: «Θεέ μου γιατί να μην είμαι κι εγώ σήμερα στη Θεσσαλονίκη??? Μπράβο ρε μάγκες!!! Σεβασμός μόνο».

ΥΓ:

Just for the record, ας μην εκπλαγούμε εάν στο μέλλον δούμε την Ουρανία στη ΝΔ. Και ο Μάκης Βορίδης στα νιάτα του, μπρουτάλ ήταν και έδερνε στο όνομα του Γιώργου Παπαδόπουλου και του μπαμπά της Ουρανίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter