Αύγουστος Κορτώ: Μακάρι, ο πατέρας να ‘λεγε στους καλοθελητές «Ο γιος μου είναι άντρας σαν τους δικούς σας»

Αύγουστος Κορτώ: Μακάρι, ο πατέρας να ‘λεγε στους καλοθελητές «Ο γιος μου είναι άντρας σαν τους δικούς σας»

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ με ένα μήνυμα του στο facebook μιλάει για τον πατέρα, που η πατριαρχία και η ομοφοβία τον οδήγησαν στην πράξη αυτοκτονίας. Για τον πατέρα που δεν άντεξε τα σχόλια του καφενείου και έβαλε, τέλος στη ζωή του. Μιλάει και για το κοινωνικό έλλειμμα, την απουσία αγάπης και αποδοχής και το μόνο, που σκέφτομαι είναι ως πότε η κοινωνία θα πληγώνει, όσους δεν της μοιάζουν;

«Εξηντάχρονος πατέρας αυτοκτονεί επειδή διέρρευσε βίντεο του γιου του με άλλον άντρα, κι επειδή ο μικρόκοσμος του νησιού – χτεσινοί φίλοι, σημερινοί κριτές – τον ξετίναξε στην κοροϊδία.

Είναι φριχτό κι αδιανόητο – και ποινικά κολάσιμο – να εκθέτουν προσωπικές σου στιγμές στο ίντερνετ, είναι μια πράξη άγριας βίας. Και δεν θα πούμε ποτέ σε κανέναν “Μην τραβάς βίντεο”. Δικαίωμα του καθενός να απολαμβάνει τον έρωτα κατ’ ιδίαν όπως γουστάρει, χωρίς να τρέμει την κακοήθεια και τη χαμέρπεια της διαπόμπευσης.

Άλλο τόσο φριχτό, και βίαιο, κι ασυγχώρητο, το να εξωθήσεις έναν άνθρωπο σε απόγνωση, με όπλο το παιδί του.

Μα η τελική πράξη βίας του πατέρα προς τον εαυτό του μου αφήνει έναν κόμπο στον λαιμό, ένα γαμώτο: Μακάρι, ως τα εξήντα, να ‘χε αποδεχτεί την αλήθεια – πως το παιδί του ήταν μια χαρά παλικάρι, ότι δεν είχε τίποτα το ντροπιαστικό – και να ‘λεγε στους καλοθελητές, “Στ’ αρχίδια μου σας γράφω. Ο γιος μου είναι άντρας σαν τους δικούς σας”.

Και να μην καταστρέφονταν τόσες ζωές από ένα ρημάδι έλλειμμα αποδοχής, ανοχής, αγάπης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter