Αυλαία Πατούλη με φάουλ: Παρουσίασε σαν δικά του έργα τής θητείας Ρένας Δούρου

Αυλαία Πατούλη με φάουλ: Παρουσίασε σαν δικά του έργα τής θητείας Ρένας Δούρου
Γ. Πατούλης, φωτογραφία αρχείου (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Η περιφερειακή παράταξη «Δύναμη Ζωής» αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που για πρώτη φορά μετά από τα μέτρα λόγω covid έγινε δια ζώσης αντί της συνήθους τηλεδιάσκεψης. Και μάλιστα με την εμφάνιση για πρώτη φορά μετά την πανδημία, του Περιφερειάρχη.

Ως κεντρικό θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν ο απολογισμός της θητείας του κ. Πατούλη με την παρουσίαση έργων του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, του ΕΣΠΑ δηλαδή που διαχειρίζεται ο Περιφερειάρχης για την υλοποίηση του οποίου είχε μόνο 2 έτη θητεία και όλα τα έργα που εντάχθηκαν σε αυτό είχαν επιλεγεί, ενταχθεί και εκτελούνταν από την θητεία της Ρένας Δούρου.

Χαρακτηριστικά έργα και δράσεις όπως η ενίσχυση του Πυροσβεστικούς Σώματος του ΕΚΑΒ και της Ελληνικής Αστυνομίας με οχήματα, τον μηχανολογικός εξοπλισμό των νοσοκομείων Αττικής, το αντιπλημμυρικό έργο της Μάνδρας κ.λπ. έργα που τελικά προέβαλε ως δικά του.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τελευταία φορά για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του έτους 2024, αλλά αυτή τη φορά πάλι με τηλεδιάσκεψη. Οπότε φαίνεται ότι η απολογιστική συνεδρίαση έγινε για τις κάμερες από τον κ. Πατούλη.

Η παράταξη «Δύναμη Ζωής»  κατήγγειλε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, δια στόματος του πρώην Προέδρου του Θ. Σχινά την για πολλοστή φορά υποβάθμιση του Συμβουλίου.

Μια υποβάθμιση που απαίτησε η διοίκηση Πατούλη και νομοθέτησε η κυβέρνηση της ΝΔ με συνεδριάσεις από απόσταση (με τηλεδιάσκεψη) ακόμη και μετά την άρση των μέτρων, μια διαδικασία που έγινε συνήθεια και ορίστηκε ως πάγιος τρόπος συνεδρίασης για την νέα περιφερειακή θητεία 2024-2028. Η ίδια διοίκηση της Περιφέρειας και η ίδια κυβέρνηση που νομοθέτησε τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη μεταφορά τους στην «ελεγχόμενη» Οικονομική Επιτροπή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter