Αύριο ανοίγει το βιβλίο για το πρώτο 10ετές ομόλογο μετά από 9 χρόνια

Αύριο ανοίγει το βιβλίο για το πρώτο 10ετές ομόλογο μετά από 9 χρόνια

Αύριο, όπως όλα δείχνουν, ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του πρώτου ελληνικού 10ετούς τίτλου, έπειτα από εννέα χρόνια ακριβώς (το περίφημο ομόλογο Παπακωνσταντίνου, που δεν σήκωσε τα λεφτά ενός χρόνου σε μία έκδοση για να μην μας… κακοχαρακτηρίσουν οι αγορές).

Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι ορίστηκαν οι ανάδοχοι για την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου οι οποίοι είναι τρεις αμερικάνικες τράπεζες και τρεις ευρωπαϊκές οι Goldman Sachs, JP Morgan, Citigroup, Credit Suisse, BNP Paribas και HSBC.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η κοινοπρακτική έκδοση θα ξεκινήσει “στο κοντινό μέλλον”, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές, ωστόσο πηγές της αγοράς αναφέρουν πως η 5η Μαρτίου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για την εκκίνηση της διαδικασίας.

Η απόδοση της έκδοσης αναμένεται κοντά στο 4%, λίγο υψηλότερα από αυτό του πρώην 10ετούς και νυν 9ετούς ομολόγου λήξης 30 Ιανουαρίου 2028 το οποίο σήμερα αγγίζει νέα χαμηλά 13 ετών στο 3,601%, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό θα διαμορφωθεί κοντά στα επίπεδα της έκδοσης του 5ετούς, στα 2 δισ. με 2,5 δισ. ευρώ.

Εδώ και τρεις εβδομάδες το Documento έχει γράψει ότι η κυβέρνηση δεν περιμένει το Eurogroup του Μαρτίου για να βγει στις αγορές, αλλά την αναβάθμιση της Moody’s. 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για την έκδοση 10ετούς ομολόγου, η οποία υπογράφεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Με νεότερη απόφαση θα οριστεί το ποσό της έκδοσης, το επιτόκιο, οι ημερομηνίες έκδοσης και λήξης καθώς και η τιμή διάθεσης των ομολόγων, όπως αυτά θα προκύψουν από το βιβλίο προσφορών. 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/03/04/5c7d4d37825e6318f72c4e52.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter