Αύριο η πρώτη, μετά τις εκλογές, συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο η πρώτη, μετά τις εκλογές, συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει αύριο στις 13:00 στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη επί της ουσίας συνεδρίαση του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.

Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένονται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις όπως ο σχεδιασμός του κόμματος από την θέση πλέον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ή η κατανομή σε πρόσωπα των τομέων ευθύνης, θέματα που θα συζητηθούν στο εγγύς μέλλον. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα της στελέχωσης του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο κόμμα και τη μετεξέλιξή του σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό – προοδευτικό κόμμα αυτές παραπέμπονται στο συνέδριο του κόμματος το οποίο θα λάβει χώρα στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Εκεί τα βασικά ερωτήματα θα είναι δύο:

Πρώτον αν τα νέα μέλη θα ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ ή θα μείνουν στην Προοδευτική Συμμαχία, η οποία και θα αποκτήσει συγκεκριμένη δομή και όργανα. Αν και δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις, η άποψη του προέδρου του κόμματος είναι υπέρ ενός ενιαίου κόμματος.

Και δεύτερον, αν οι σχετικές εξελίξεις θα «τρέξουν» προ ή μετά του Συνεδρίου. Και εδώ πάντως ο κ. Τσίπρας επιθυμεί οι εν λόγω διαδικασίες να «τρέξουν» άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση πηγές του κόμματος σημειώνουν ότι το μείζον θέμα αυτήν τη στιγμή είναι ποιοι θα δώσουν τη μάχη στη Βουλή από τη στιγμή που θα έρθουν τα τρία νομοσχέδια που έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.     

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter