Αυστηρά μέτρα και κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Με τη σκέψη στη σταδιακή ελάφρυνση και με ιδιαίτερη προσοχή των μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε σήμερα με αφορμή την Πρωτομαγιά που έρχεται και το τριήμερο που δημιουργείται αφού πέφτει, Παρασκευή.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαταράξουμε όλα όσα κερδίσαμε με κόπο και θυσίες όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ας αρχίσουμε σιγά-σιγά να ανοίγουμε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και έχουμε καιρό μπροστά μας να επισκεφθούμε και τα χωριά μας που δεν επισκεφθήκαμε φέτος το Πάσχα», ανέφερε σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας.

«Δεν χρειάζεται να έχουμε μια απότομη διασπορά που θα μπορούσε να προέλθει σε πολλές περιοχές της χώρας, που έχουν ελάχιστα ή και μηδενικά κρούσματα, από μετακίνηση ανθρώπων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, ή από άλλα αστικά κέντρα», πρόσθεσε.

Παράλληλα επανέλαβε πως στις αρχές τις επόμενης εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες για τον μελλοντικό προγραμματισμό των μέτρων σημειώνοντας πως «η διαδρομή προς τη νέα κανονικότητα θα είναι αργή και σε φάσεις που θα εξελιχθούν μέσα στο Μάιο και τον Ιούνιο. Επομένως, έχουμε ένα χρονικό διάστημα μπροστά μας. Τομείς της οικονομικής και της κοινωνικής δραστηριότητας θα ανοίγουν, θα φεύγουν από την καραντίνα στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, αλλά προσεχτικά και πάντα με βάση τις οδηγίες των ειδικών».

Επανέλαβε επίσης ότι «η αρχή θα γίνει από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία στις 27 Απριλίου για συγκεκριμένες διαδικασίες χωρίς την παρουσία των διαδίκων, αλλά μέσω των γραμματειών. Όπως επίσης από τα έμμισθα και άμισθα Υποθηκοφυλακεία».

Παράλληλα διευκρίνισε πως «θα εξακολουθήσουν να υφίστανται οι περιορισμοί για ένα διάστημα. Το ζήτημα είναι πώς θα πάμε σταδιακά από ένα καθεστώς σημαντικής απαγόρευσης σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις σε ένα καθεστώς που δεν θα υπάρχουν περιορισμοί. Αυτό θέλει συγκροτημένο σχέδιο. Όλοι να πιστέψουν ότι βγαίνοντας από το σπίτι τους δεν κινδυνεύουν. Αυτό είναι το βασικό. Να διαφυλάξουμε την εμπιστοσύνη ότι το σχέδιο θα δουλέψει και μετά, έτσι όπως δούλεψε μέχρι σήμερα. Η άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι σε φάσεις. Θα εξελίσσεται για ένα ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορούμε να αξιολογούμε μετά το άνοιγμα κάθε φάσης ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού. Θα σταθμίζονται όλα κάθε φορά και μετά θα προχωρούμε. Θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή, εβδομάδα με εβδομάδα, 15μερο με 15μερο, πάντα με περιορισμούς και με τη νέα κανονικότητα που συνδέεται με τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Σιγά- σιγά, μέχρι τέλος Μαΐου, μέσα Ιουνίου, θα έχουμε επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην κανονικότητα».

Εκείνο που ξεχωριστά επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα και η μεγαλύτερη μέριμνά μας σε ό,τι αφορά την οικονομική δραστηριότητα, είναι στον τουρισμό» σημειώνοντας πως «υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να έχουν λυθεί πριν φτάσουμε στο άνοιγμα όλων των τουριστικών καταλυμάτων και την υποδοχή τουριστών είτε από την ενδοχώρα είτε από το εξωτερικό»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.