Αυστηρή απάντηση Ολάντ σε Τραμπ: Δεν έχουμε ανάγκη από εξωτερικούς συμβούλους!

Αυστηρή απάντηση Ολάντ σε Τραμπ: Δεν έχουμε ανάγκη από εξωτερικούς συμβούλους!

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας μπήκε στη μακρά λίστα όσων αντιπαθούν το πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε πρόσφατη δήλωσή του επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να λάβει την έντονη απάντηση του Φρανσουά Ολάντ, πως η ΕΕ «δεν έχει ανάγκη εξωτερικούς συμβούλους για να της λένε τι να κάνει».

«Η Ευρώπη είναι πάντοτε έτοιμη να συνεχίσει την διατλαντική συνεργασία», διαβεβαίωσε ο Ολάντ, αλλά πρόσθεσε πως «την ορίζει με βάση τα συμφέροντα και τις αξίες της. Δεν έχει ανάγκη συμβούλους απ’ έξω για να της λένε τι να κάνει».

Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε αυτή τη δήλωση πριν απονείμει την ανώτατη τιμητική διάκριση του γαλλικού κράτους στην απερχόμενη αμερικανίδα πρεσβευτίνας στο Παρίσι, την Τζέιν Χάρτλεϊ.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες πέντε ημέρες πριν ορκιστεί πρόεδρος, ο Τραμπ αυτοπροβλήθηκε ως μεγάλος υποστηρικτής της Βρετανίας και τάχθηκε υπέρ της ψήφου υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ τον Ιούνιο του 2016, προβλέποντας πως κι άλλες χώρες θα μιμηθούν το παράδειγμα αυτό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter