Αυστηρό διάβημα ΥΠΕΞ προς την Τουρκία για την παρενόχληση του Σινούκ που μετέφερε τον Πρωθυπουργό

Αυστηρό διάβημα ΥΠΕΞ προς την Τουρκία για την παρενόχληση του Σινούκ που μετέφερε τον Πρωθυπουργό

Αυστηρό διάβημα προς την Τουρκία και τον Τούρκο πρεσβευτή επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό παρενόχλησης του στρατιωτικού ελικοπτέρου που μετέφερε τη τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Αγαθονήσι.

Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα κατά την πτήση του Έλληνα πρωθυπουργού προς το Αγαθονήσι, υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου που τον μετέφερε από τουρκικά μαχητικά F-4, που παραβίασαν τον εθνικό ενάεριο χώρο. 

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ανόητες κινήσεις» διαμηνύοντας πως «εμείς έχουμε απλωμένα χέρια για συνεννόηση. Αλλά εάν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας, για να υπερπασπιστούμε την πατρίδα μας». Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία να δείξει ότι θέλει και εκείνη να κινηθεί στο δρόμο του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου.

Η τουρκική πλευρά ωστόσο, διαψεύδει ότι υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Όπως αναφέρει, τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανένα περιστατικό παρενόχλησης στο Αιγαίο και εκτελούσαν αποστολές ρουτίνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter