Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά σε Νίμιτς: Δεν είναι αρμόδιος να μιλά για την πολιτική της Αθήνας

Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά σε Νίμιτς: Δεν είναι αρμόδιος να μιλά για την πολιτική της Αθήνας

Με μία αυστηρή ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς παίρνει θέση, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις για την επίλυση του ονοματολογικού και ειδικότερα τη στάση του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Σε μία μακρά συνομιλία που είχε μαζί του σήμερα το βράδυ, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε στον κ. Νίμιτς «με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο».

Ο υπουργός Εξωτερικών με βάση την ενημέρωση από τις συζητήσεις που είχε ο κ. Νίμιτς στα Σκόπια διατύπωσε «με την μέγιστη σαφήνεια» όπως υπογραμμίζει «ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός» συμπληρώνοντας ότι «κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί».

Στην ανακοίνωση του ο υπουργός Εξωτερικών επίσης χαιρετίζει τη σημερινή δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, «ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter