Αυστηρότερα μέτρα προ των πυλών

Αυστηρότερα μέτρα προ των πυλών

Νέους περιορισμούς προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο οποίος παραδέχθηκε ωστόσο πως στην πλειονότητά τους οι πολίτες συμμορφώνονται προς τα μέτρα.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως πρόκειται να αλλάξει η δυνατότητα εξόδου από το σπίτι, με βάση τις δυνατότητες που δίνει η έξοδος μετακίνησης τύπου Β μέσω sms.

Ο ίδιος προανήγγειλε χρονικό περιορισμό των εξόδων αλλά και αριθμητικό.

«Για φανταστείτε, να βάζει κανείς κάθε ώρα από μια από τις έξι διαφορετικές αιτίες που προβλέπονται στο έντυπο, για να βγαίνει συνεχώς έξω. Μπορεί να βγαίνει μία, δύο φορές έξω και να συνδυάζει τις μετακινήσεις του, για να πάρει τα αγαθά που χρειάζεται χωρίς να γίνεται κατάχρηση. Χρειάζεται, λοιπόν, ένας χρονικός περιορισμός. Και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξετάζει τρόπους ώστε να διασφαλιστεί αυτό και με την αποστολή SMS στο 13033, όχι μόνο με το έντυπο», εξήγησε ενώ είπε ότι σε σημεία όπου συγκεντρώνεται κόσμος και έχουν παρατηρηθεί υπερβολές όπως στην παραλία της Θεσσαλονίκης, εάν χρειαστεί να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

«Η Ελλάδα πήρε αυστηρά μέτρα και τα πήρε γρήγορα. Και γι’ αυτό έχει μία καλύτερη εξέλιξη, σε σχέση με τα κρούσματα, τους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ. και για τους θανάτους, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο να ακολουθήσουμε τις οδηγίες, τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες», πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter