Αυστηρότερη ποινή σε επίορκο εφοριακό ζητά από το ΣτΕ η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Αυστηρότερη ποινή σε επίορκο εφοριακό ζητά από το ΣτΕ η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Στο ΣτΕ προσέφυγε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία εφοριακού που έβλαψε οικονομικά με την συμπεριφορά του το δημόσιο ταμείο.

Με αίτηση της προς το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η κ. Παπασπύρου ζητά συγκεκριμένα την επιβολή αυστηρότερης πειθαρχικής ποινής σε εφοριακό που χορηγούσε αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας σε πολίτες οι οποίοι χρωστούσαν στην Εφορία .

Αναφέρει ότι η πειθαρχική ποινή που του έχει ήδη επιβληθεί, της προσωρινής παύσης 6 μηνών για παράβαση καθήκοντος, είναι δυσανάλογα επιεικής σε σχέση με τις πράξεις του.

Κι αυτό γιατί από την παραβίαση του καθήκοντος του από τον εφοριακό επήλθε και οικονομική βλάβη στο κράτος λόγω της αποστέρησης εσόδων, ενώ δεν συντρέχει και κανένα ελαφρυντικό στοιχείο στο πρόσωπο του εφοριακού.

Το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε κατά τη διετία 2011-2012 όταν ο εφοριακός, που έχει καταδίκη και από την ποινική Δικαιοσύνη, εξέδωσε τουλάχιστον 122 αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας σε φορολογούμενους, ακόμη και από… άλλες Δ.Ο.Υ. οι οποίοι δεν είχαν εξοφλήσει τις οφειλές τους.

Η κ. Παπασπύρου προσέφυγε με αίτηση της στο Συμβούλιο της Επκρατείας ζητώντας να επιβληθεί σε βάρος του εφοριακού η πειθαρχική ποινή «της οριστικής παύσης ή οιαδήποτε ποινή κρίνει το ίδιο ως προσήκουσα».

Ο εν λόγω εφοριακός έχει καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter