Αυστηρή προειδοποίηση ναυάρχου προς τον πρωθυπουργό για το θέμα Φλώρου

Αυστηρή προειδοποίηση ναυάρχου προς τον πρωθυπουργό για το θέμα Φλώρου

Για αυστηρή προειδοποίηση του ναυάρχου εα Χρήστου Καραδήμα προς πρωθυπουργό για το θέμα Φλώρου, κάνει λόγο δημοσίευμα του ieidiseis.gr.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ηχηρή παρέμβαση του ναυάρχου εα Χρήστου Καραδήμα για τα κριτήρια επιλογής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Την ώρα που οι “παπαγάλοι” του Μαξίμου επιμένουν να υπερασπίζονται την διαρροή περί ανανέωσης της θητείας του νυν αρχηγού ΓΕΕΘΑ, χωρίς να περιμένουν την ολοκλήρωση της δημοσιογραφικής έρευνας για τον στρατηγό Φλώρο, που διεξάγεται βάσει του Ενημερωτικού Σωμειώματος της ΕΥΠ, ο ναύαρχος Καραδήμας που προέρχεται από τα σπλάχνα του ιδεολογικού χώρου της συντηρητικής παράταξης ανάρτησε στο fb το εξής δεικτικό σχόλιο:

«Αναφορικά με τους στρατιωτικούς ηγέτες δύο σημαντικοί στρατηγοί έχουν παραθέσει λιτά, επιγραμματικά αλλά καίρια τα ακόλουθα προαπαιτούμενα που πρέπει να διαθέτουν:

Στρατηγός Norman Schwarzkopf – «Η στρατιωτική ηγεσία είναι ένας ισχυρός συνδυασμός στρατηγικής και χαρακτήρα. Αλλά αν πρέπει να είσαι χωρίς ένα από τα δυο παραπάνω προσόντα, μείνε χωρίς στρατηγική και μείνε με τον χαρακτήρα».
Στρατηγός Dwight D. Eisenhower- «Η υπέρτατη ποιότητα για τη στρατιωτική ηγεσία είναι αναμφισβήτητα η ακεραιότητα»
Είναι πρόδηλο ότι οι δύο μεγάλοι αυτοί στρατηγοί δεν σκιαγράφησαν το στρατιωτικό ηγέτη με κριτήρια Ράμπο ή Κόναν αλλά απλά σαν μία προσωπικότητα με ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Αυτά ακριβώς ελπίζουμε να είναι και τα κριτήρια τού κυρίου πρωθυπουργού στις κρίσεις των ΕΔ που πλησιάζουν. Δηλαδή να επιλέξει ένα Α/ΓΕΕΘΑ με χαρακτήρα, ακεραιότητα και κυρίως υπεράνω πάσης «υποψίας».

Αναμένουμε λοιπόν κύριε πρωθυπουργέ να ενεργήσετε τα δέοντα και να δούμε από την καμινάδα του Μαξίμου «λευκό» καπνό και σε καμία βέβαια περίπτωση «μαύρο»,

Το σχόλιο με τον καπνό πέραν από προειδοποιητικό είναι κατά κύριο λόγο καλοπροαίρετο γιατί εμείς οι Αξιωματικοί του Ναυτικού που ζήσαμε τον εκκαπνισμό λεβήτων γνωρίζουμε ότι εάν φυσήξουν «περίεργοι» άνεμοι ο μαύρος καπνός που βγαίνει από την τσιμινιέρα ενδέχεται να έρθει καταπάνω μας και να μας μετατρέψει σε «αραπάκια».

Προσωπικά κύριε πρωθυπουργέ ελπίζω και ποντάρω στην πολιτική σας κρίση.

Ο ναύαρχος Καραδήμας μπορεί να ποντάρει στην πολιτική κρίση του πρωθυπουργού, όχι όμως και οι παπαγάλοι του Μαξίμου.

Πηγή: ieidiseis.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter