Αυστηρότερα μέτρα σε Γαλλία και Γερμανία υπό την σκιά της Όμικρον

Αυστηρότερα μέτρα σε Γαλλία και Γερμανία υπό την σκιά της Όμικρον

Νέα μέτρα σε Γαλλία και Γερμανία φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον με τις δύο χώρες να «οχυρώνονται» προκειμένου  να αποφευχθούν τα χειρότερα καθώς ήδη τα κρούσματα ανεβαίνουν αυξάνονται συνεχώς.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε αρχικά τη μείωση του διαστήματος ανάμεσα στη δεύτερη και στην αναμνηστική δόση, σε τρεις μήνες από τέσσερις που είναι μέχρι τώρα.

Επίσης χθες, Δευτέρα και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις θα περιοριστούν στα 2.000 άτομα για εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους και στα 5.000 για εξωτερικούς χώρους. Η κατανάλωση ποτών και φαγητού θα απαγορευτεί στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και η εργασία στο σπίτι θα γίνει υποχρεωτική για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα όπου είναι δυνατόν, είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Τα καφέ και τα μπαρ θα επιτρέπεται να εξυπηρετούν καθημένους πελάτες μόνο για τρεις εβδομάδες από τις 3 Ιανουαρίου.

«Απαγορεύουμε τις συναυλίες με όρθιους και η κατανάλωση φαγητού και ποτών θα απαγορευτεί σε όλους τους κινηματογράφους, τα θέατρα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αποστάσεων», εξήγησε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Νέοι κανόνες για την αυτοαπομόνωση των ασθενών και των επαφών τους θα εισαχθούν «μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Αυστηρότερα μέτρα και στη Γερμανία

Αυστηρά μέτρα λαμβάνει όμως και η Γερμανία σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της νέας έξαρσης της πανδημίας που έφερε η παραλλαγή Όμικρον.

Επίσης, οι συγκεντρώσεις θα περιοριστούν σε μέγεθος με τις εγκαταστάσεις αναψυχής – από γυμναστήρια μέχρι πισίνες και νυχτερινά κέντρα έως κινηματογράφους – να κλείνουν σε πολλές πόλεις και τα εστιατόρια πιθανόν να κληθούν να κλείνουν νωρίτερα.

Τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα ακυρώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ αυστηρότερα μέτρα προστασίας θα ισχύουν για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα ή για όσους για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να το κάνουν, αλλά οι εμβολιασθέντες και όσοι έχουν αναρρώσει από την Covid-19 θα αντιμετωπίσουν επίσης νέα εύρος περιορισμών.

Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις περιορίζονται στα 10 άτομα σε περιοχές που δεν είχαν ήδη θεσπίσει τον κανόνα ενόψει των Χριστουγέννων, για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει. Στην περίπτωση των ανεμβολίαστων επιτρέπεται η συνεύρεση με μέχρι άλλα δύο άτομα ανά νοικοκυριό. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών εξαιρούνται από τον κανόνα.

Η απαίτηση για χρήση ιατρικής μάσκας, που εισήχθη σχεδόν πριν από ένα χρόνο, παραμένει σε ισχύ στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter