Αυστραλία: Ακυρώθηκε από το Δικαστήριο η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς – Οδηγείται σε απέλαση

Αυστραλία: Ακυρώθηκε από το Δικαστήριο η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς – Οδηγείται σε απέλαση

Με απόφασή του το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ακύρωσε την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, οπότε ο Σέρβος τενίστας δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open και θ’΄ απελαθεί από την χώρα.

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στη Μελβούρνη και έγινε με τη διευρυμένη σύνθεση τριών ανώτατων δικαστών αντί για έναν και όπως προβλέπεται η απόφαση, δεν είναι εφέσιμη.

Ο δικαστής Τζέιμς Όλσοπ μετά την ακρόαση των επιχειρημάτων και των δύο πλευρών, δηλαδή των δικηγόρων του Αυστραλιανού Κράτους και της νομικής ομάδας του Νόβακ Τζόκοβιτς διέκοψε λέγοντας πως το δικαστήριο θα προσπαθήσει να ανακοινώσει την απόφαση «έως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, τοπική ώρα».

Όπως τόνισε, πρόκειται για την ουσία της απόφασης και πως με βάση αυτήν θα ανακοινώσουν και τις περαιτέρω αποφάσεις που θα χρειαστεί να ληφθούν, εννοώντας σαφώς πως ανάλογα θα κριθεί και η τύχη του Τζόκοβιτς, αν δηλαδή θα αφεθεί ελεύθερος ή θα απελαθεί.

H δήλωση Τζόκοβιτς:

“Θελω να κάνω μία σύντομη δήλωση για να σχολιάσω την απόφαση του δικαστηρίου. Θα πάρω λίγο χρόνο να ξεκουραστώ και να ανακτήσω δυνάμεις πριν κάνω περισσότερα σχόλια.

Είμαι τρομερά απογοητευμένος από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την ένστασή μου για το σκεπτικό της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης να ακυρώσει την βίζα μου, που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να αγωνιστώ στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις Αρχές για να αποχωρήσω από την χώρα.

Αισθάνομαι άβολα που ο κόσμος τις τελευταίες εβδομάδες εστίασε σε εμένα και ελπίζω ότι όλοι θα μπορέσουμε τώρα να εστιάσουμε στο τουρνουά που αγαπάω. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη στους παίκτες, τους ιθύνοντες το σταφ και τους εθελοντές στο τουρνουά.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, την ομάδα μου, τους υποστηρικτές μου και τους συμπατριώτες μου Σέρβους που συνεχίζουν να με στηρίζουν. Όλοι εσείς μου δώσατε δύναμη”.

Πηγή: ertnews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter